Tijdelijk maar liefst 49% korting op een jaarabonnement!

Pak jouw magazine-moment en blijf op de hoogte van de autowereld!

Tijdelijk maar liefst 49% korting op een jaarabonnement! Bekijk actie >
Nieuws

Rijd jij Tesla? Dat word je mogelijk deze week de ruimte in geschoten

Rijd jij Tesla? Dat word je mogelijk deze week de ruimte in geschoten

Deze week lanceert het ruimtevaartbedrijf SpaceX een Falcon 9-raket met aan boord de Korea Pathfinder Lunar Orbiter, een satelliet die het maanoppervlak gaat onderzoeken. Ook mee op de ruimtereis zijn een paar duizend Tesla-rijders, die met hun foto op een mozaïek zijn geëtst.

In 2018 had Tesla een zogeheten referral program. Dat betekent dat je als Tesla-rijder een beloning kon krijgen als iemand anders door jou een Model S, Model X of Model 3 kocht. Een van die beloningen heette Launch Your Photo into Deep Space Orbit. Tesla zou een door jou gekozen foto op een glazen plaat etsen en meesturen met een Falcon 9-raket van SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Tesla-baas Elon Musk.

Rijd jij Tesla? Dat word je mogelijk deze week de ruimte in geschoten

Close-up van de Starman-fotomozaïek

Tip
Nog niet klaar voor de overstap naar elektrisch rijden?
Nog niet klaar voor de overstap naar elektrisch rijden?

Met Private Lease stap je al vanaf €279,- p/m in de iconische Fiat 500 Hybrid.

Fotomozaïek van Starman in zijn Tesla Roadster

Klanten werd beloofd dat ze in december 2018 een e-mail zouden krijgen van Tesla, waarin ze werd gevraagd om een foto. Echter, zoals dat vaker gaat bij beloftes van Tesla en Musk, kwam daar niks van. De e-mail werd pas 3,5 jaar later verstuurd, in juni 2022. Veel Tesla-rijder reageerden alsnog en zitten nu met hun foto in een mozaïek van 'Starman' en zijn Tesla Roadster, met de aarde op de achtergrond.

Tesla van Elon Musk als ballast voor Falcon-raket

Voor wie dat hebben gemist: vier jaar geleden had SpaceX ballast nodig voor de eerste lancering van de Falcon Heavy-raket. Musk besloot zijn eigen Tesla Roadster de ruimte in te schieten, met achter het stuur een pop in een ruimtepak, die via de speakers naar Life on Mars van David Bowie 'luisterde'. De lancering leverde spectaculaire beelden op van de Tesla en de pop met op de achtergrond de aarde.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Remco Slump
Door Remco Slump

Voormalig redacteur van Auto Review. Liep in 2005 stage bij het autoblad dat hij als kind las en bleek best een potje te kunnen schrijven. Heeft dringend een hoger salaris nodig, aangezien youngtimers uit de 90s en 00’s akelig duur zijn geworden. Kwijlt zonder schaamte als er een BMW 850CSi langsrijdt.
Lees meer »

Zoeken