Nú extra veel korting op een Auto Review abonnement

Kies ook voor Auto Review!

Nú extra veel korting op een Auto Review abonnement Bekijk de actie!
Nieuws

Leaseauto uitzoeken? Vanaf 2025 mag je alleen nog een elektrische kiezen

Leaseauto uitzoeken? Vanaf 2025 mag je alleen nog een elektrische kiezen

Nou hebben veel leaserijders de laatste jaren sowieso al gekozen voor een elektrische auto, aangezien de bijtelling lekker laag was, maar vanaf 2025 mag je ook niks anders meer kiezen, als het aan het kabinet ligt.

Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Vivianne Heijnen wil het Nederlandse wagenpark versneld vergroenen door zakelijke rijders vanaf 2025 te verplichten om voor een elektrische auto te kiezen. De Telegraaf meldt dat op basis van Haagse bronnen.

Elektrische leasevloot zorgt voor flinke CO2- en stikstofreductie

De maatregel zou nodig zijn om de milieudoelen te kunnen halen. Een leasevloot die alleen nog maar elektrisch is, zorgt voor een enorme reductie in de CO2- en stikstofuitstoot, zo is de redenering van het kabinet. Nederland wil de verkoop van nieuwe brandstofauto's vanaf 2030 verbieden, dus particulieren kunnen nog vijf jaar langer voor een benzine- of dieselmodel kiezen.

Tip
Astra ST Plug-in Hybrid
Astra ST Plug-in Hybrid

Ontvang nu een gratis upgrade en stap zonder meerprijs in een exclusievere uitvoering van de Opel Astra ST Plug-in Hybrid

Een elektrische auto rijd je voor een vast bedrag per maand via privélease. Kijk voor de beste aanbiedingen op onze private lease pagina!

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Remco Slump
Door Remco Slump

Voormalig redacteur van Auto Review. Liep in 2005 stage bij het autoblad dat hij als kind las en bleek best een potje te kunnen schrijven. Heeft dringend een hoger salaris nodig, aangezien youngtimers uit de 90s en 00’s akelig duur zijn geworden. Kwijlt zonder schaamte als er een BMW 850CSi langsrijdt.
Lees meer »

Zoeken