Leaseauto uitzoeken? Vanaf 2025 mag je alleen nog een elektrische kiezen

Leaseauto uitzoeken? Vanaf 2025 mag je alleen nog een elektrische kiezen

Nou hebben veel leaserijders de laatste jaren sowieso al gekozen voor een elektrische auto, aangezien de bijtelling lekker laag was, maar vanaf 2025 mag je ook niks anders meer kiezen, als het aan het kabinet ligt.

Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Vivianne Heijnen wil het Nederlandse wagenpark versneld vergroenen door zakelijke rijders vanaf 2025 te verplichten om voor een elektrische auto te kiezen. De Telegraaf meldt dat op basis van Haagse bronnen.

Elektrische leasevloot zorgt voor flinke CO2- en stikstofreductie

De maatregel zou nodig zijn om de milieudoelen te kunnen halen. Een leasevloot die alleen nog maar elektrisch is, zorgt voor een enorme reductie in de CO2- en stikstofuitstoot, zo is de redenering van het kabinet. Nederland wil de verkoop van nieuwe brandstofauto's vanaf 2030 verbieden, dus particulieren kunnen nog vijf jaar langer voor een benzine- of dieselmodel kiezen.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Een elektrische auto rijd je voor een vast bedrag per maand via privélease. Kijk voor de beste aanbiedingen op onze private lease pagina!

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Remco Slump
Door Remco Slump

Voormalig redacteur van Auto Review. Liep in 2005 stage bij het autoblad dat hij als kind las en bleek best een potje te kunnen schrijven. Heeft dringend een hoger salaris nodig, aangezien youngtimers uit de 90s en 00’s akelig duur zijn geworden. Kwijlt zonder schaamte als er een BMW 850CSi langsrijdt. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties