Nieuws

Meer files in Nederland dan vóór corona! Hebben we dan niets geleerd?

Meer files in Nederland dan vóór corona! Hebben we dan niets geleerd?

Corona zou alles veranderen. Thuiswerken ging immers zó goed, dat zouden we blijven doen. Maar nee, kennelijk hebben we van de afgelopen twee jaar weinig geleerd, want de files in Nederland zijn net zo erg terug als voor de pandemie. En worden nog veel erger ...

De verkeersdrukte in Nederland komt dit jaar weer op het niveau van voor de coronacrisis te liggen. Dat verwacht het KiM, het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid. Zelfs als de brandstofprijzen doorstijgen en de oorlog in Oekraïne de economie schaadt, gaan we in 2022 zo'n 11 procent meer rijden dan in 2021. En dan zitten we weer precies op het fileniveau van vlak voor corona.

Meer files vooral door vervallen van het thuiswerkadvies

Volgens het KiM is het vervallen van het thuiswerkadvies half maart de grote aanjager van het verkeer, samen met de groei van de bevolking én de economie. Op belangrijke verkeersaders - de A- en N-wegen - gaan we dit jaar 16 procent meer verkeer zien, of 13 procent als het economisch tegen komt te zitten. Vanaf 2023 stijgt het verkeer gewoon door en worden de files nóg erger.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Remco Slump
Door Remco Slump

Voormalig redacteur van Auto Review. Liep in 2005 stage bij het autoblad dat hij als kind las en bleek best een potje te kunnen schrijven. Heeft dringend een hoger salaris nodig, aangezien youngtimers uit de 90s en 00’s akelig duur zijn geworden. Kwijlt zonder schaamte als er een BMW 850CSi langsrijdt.
Lees meer »

Zoeken