Nieuws

Drugs in het verkeer - Nederlandse automobilisten slikken en snuiven wat af

Drugs in het verkeer - Nederlandse automobilisten slikken en snuiven wat af

Met drank op achter het stuur mag niet. Maar met drugs in je systeem de weg op is ook niet toegestaan. En toch komt het steeds vaker voor dat Nederlandse automobilisten stoned of high gaan rijden. De politie betrapte in 2017 ruim 1800 mensen. Vorig jaar meer dan zes keer zoveel!

De politie houdt niet bij welke drug iemand heeft gebruikt, maar dat maakt voor het verhaal ook niet uit. Rijden onder invloed mag gewoon niet. En toch doet een steeds groter aantal mensen dat wel. In 2017 betrapte de politie 1843 mensen met drugs in hun systeem. Vorig jaar waren dat er maar liefst 13.147, een stijging van 613 procent.

Risico's van drugs in het verkeer

Verschillende drugs zorgen voor verschillende risico's. Van cannabis wordt je reactievermogen een stuk lager, bijvoorbeeld. En van speed en cocaïne wordt je dan weer overmoedig, met als gevolg harder en roekelozer rijden. Volgens de politie is met name de combinatie tussen speed of cocaïne en alcohol levensgevaarlijk. De kans op een ongeval is dan heel erg groot.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Remco Slump
Door Remco Slump

Voormalig redacteur van Auto Review. Liep in 2005 stage bij het autoblad dat hij als kind las en bleek best een potje te kunnen schrijven. Heeft dringend een hoger salaris nodig, aangezien youngtimers uit de 90s en 00’s akelig duur zijn geworden. Kwijlt zonder schaamte als er een BMW 850CSi langsrijdt.
Lees meer »

Zoeken