Nieuws

Accijns op brandstof gaat omlaag! Morgen sta je bij het tankstation in de rij

Accijns op brandstof gaat omlaag! Morgen sta je bij het tankstation in de rij

Morgen gaat de accijns op benzine, diesel en lpg omlaag. De adviesprijs voor benzine daalt daarmee van 2,46 euro naar minder dan 2,29 euro. Dat is nog steeds flink boven de 2 euro, maar wel een stuk lager dan in de afgelopen twee maanden. Er worden morgen dan ook lange rijen bij tankstations verwacht, met mensen die op de accijnsverlaging hebben gewacht om hun auto vol te gooien.

Op 1 april gaat de accijns op benzine, diesel en lpg omlaag. Als we de adviesprijzen van nu aanhouden, komen de prijzen van de drie brandstoffen morgen ongeveer als volgt uit:

  • Benzine (E10) - adviesprijs nu: 2,46 euro - accijnsverlaging: 0,17 euro - prijs op 1 april: 2,29 euro
  • Diesel - adviesprijs nu: 2,29 euro - accijnsverlaging: 0,11 euro - prijs op 1 april: 2,18 euro
  • Lpg - adviesprijs nu: 1,40 euro - accijnsverlaging: 0,04 euro - prijs op 1 april: 1,36 euro

De besparing op een volle benzinetank van 45 liter is ongeveer 9,42 euro, zo becijferde het ministerie van Financiën. Een auto voltanken met diesel kost je morgen zo'n 6 euro minder.

Morgen rijen bij tankstations

United Consumers, de organisatie die de landelijke adviesprijzen bijhoudt, verwacht morgen rijen aan de pomp. "Iedereen die kon wachten met tanken, heeft dat zeker gedaan, dus het zal druk worden", aldus directeur Paul van Selms. "Het is maar de vraag of de stations voldoende op voorraad hebben."

Kwartje van Kok terug?

Denk overigens niet dat we nu eindelijk van de hoge accijns op brandstof af zijn. De verlaging van de belasting op benzine, diesel en lpg is slechts tijdelijk en geldt tot het einde van het jaar. Dus voor degene die daar nog steeds zuur over zijn: nee, het kwartje van Kok wordt niet eindelijk 'teruggegeven'.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken