Alfa Romeo verlaagt de rente! Een Alfa Romeo Tonale rijden voor €325 euro per maand

Nu zakelijk financieren tegen 1,9% rente | Actie loopt t/m 23 september

Alfa Romeo verlaagt de rente! Een Alfa Romeo Tonale rijden voor €325 euro per maand Ontdek meer
Nieuws

Ben je op zoek naar een nieuwe diesel? Dan kun je vanaf nu de Audi-dealer vermijden

Ben je op zoek naar een nieuwe diesel? Dan kun je vanaf nu de Audi-dealer vermijden

Audi Nederland voert een vernieuwde motorenstrategie door. Dat is een eufemisme voor: Audi Nederland schrapt alle dieselmodellen. En dat is een logische stap. De vraag naar diesels daalt al jaren: door het sjoemelschandaal bij Volkswagen en Audi, maar ook door de hoge wegenbelasting en het steeds kleinere verschil tussen de benzine- en dieselprijs.

Audi levert nu alleen nog auto's met benzinemotor, plug-in hybridetechniek of elektrische aandrijving. Alle diesels die nog over waren in het leveringsprogramma van het Duitse merk moeten het veld ruimen. Volgens Audi had in 2021 slechts 1 procent van de verkochte premiumauto's in Nederland een dieselmotor. En dat gaat in de komende jaren echt niet stijgen, onder meer door het fiscale klimaat in ons land, dat niet in het voordeel spreekt van de diesel.

Audi levert alleen nog benzinemotoren, plug-in hybrides en elektrische auto's

De Audi A1, Q2, A4, A5, TT en R8 zijn er alleen met turbobenzinemotor. Van de andere modellen zijn ook stekkerhybridevarianten beschikbaar. Het volledig elektrische gamma van Audi bestaat nu uit de Q4 E-Tron, Q4 E-Tron Sportback, E-Tron, E-Tron Sportback en E-Tron GT. Op stapel staan nog de Q6 E-Tron en een elektroversie van de A6, die recent in studiemodelvorm werd onthuld.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken