Nieuws

Brandstofprijs eindelijk weer omlaag! Kabinet grijpt in en verlaagt accijns per 1 april

Brandstofprijs eindelijk weer omlaag! Nederlandse overheid grijpt in en verlaagt accijns

De wonderen zijn de wereld nog niet uit: de brandstofprijzen zijn voor het eerst sinds half februari weer gedaald. Gisteren lag de adviesprijs voor een liter E10-benzine op 2,502 euro, nu 'nog maar' op 2,478 euro. Bovendien heeft de Nederlandse overheid net aangekondigd dat er maatregelen komen, zoals een tijdelijke verlaging van de accijns.

Het kabinet gaat per 1 april de accijns op benzine en diesel tijdelijk verlagen met respectievelijk 17 en 11 cent. Het prijsverschil tussen benzine en diesel wordt daardoor nóg kleiner dan het nu al is. Verder gaat de btw op gas en elektriciteit van 21 procent naar 9 procent. De maatregelen zouden in eerste instantie voor een half jaar gelden.

Benzineprijs voor het eerst sinds half februari weer gedaald

De benzineprijs zelf is in de afgelopen 24 uur flink omlaag gegaan, op het moment van schrijven van 2,502 naar 2,478 euro. De dieselprijs is inmiddels akelig dicht bij die van benzine in de buurt gekomen: 2,365 euro. Lpg is sinds gisteren wél weer duurder geworden. Voor een liter gas ben je nu 1,319 euro kwijt.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken