Nieuws

'Zelfrijdende Tesla's komen er volgend jaar aan', jokt Elon Musk al 9 jaar lang

'Zelfrijdende Tesla's komen er volgend jaar aan', jokt Elon Musk al 9 jaar lang

Tesla-baas Elon Musk moet je niet al te serieus nemen. De man overdrijft - om niet te zeggen: liegt - met veel enthousiasme en dat levert al negen jaar lang hetzelfde jaarlijkse ritueel op. Sinds 2014 belooft Musk dat volledig zelfrijdende Tesla's er heus, echt waar volgend jaar aankomen. Ook nu weer ... 

Elon Musk heeft zijn belofte dit jaar zelfs nog wat aangedikt. Hij zou geschokt zijn, zegt-ie, als Tesla dit jaar niet met een Full Self-Driving-systeem komt dat veiliger is dan een menselijke bestuurder. Gaap! Het is hetzelfde riedeltje ieder jaar. Musk beweert dit al sinds 2014. Iemand heeft op Youtube zelfs een korte compilatie gemaakt van zijn uitspraken over autonome Tesla's, die altijd over een jaar op de markt zullen komen.

Bijbetalen voor Full Self-Driving Capability die je niet krijgt

Als je een Tesla bestelt, kun je 7500 euro bijbetalen voor de Full Self-Driving Capability. Krijg je die ook? Nee! FSD is verre van autonoom en bovendien is het systeem in Nederland nog niet beschikbaar. In de VS rijden momenteel ongeveer 60.000 Tesla-bezitters rond met een proefversie ervan: FSD Beta. De verzameling van semi-autonome assistenten werkt slechts redelijk en vereist constante supervisie.

Actie
Vergelijk uw autoverzekering
Vergelijk uw autoverzekering

Vergelijk nu uw autoverzekering en ontvang 20% korting op alle autoverzekeringen via UnitedConsumers! Zo bespaart u tot € 175,00 per jaar.

Tesla zit op autonoom niveau 2 en komt voorlopig niet verder

Er zijn niveaus om te geven hoe autonoom een auto is. Tesla zit met FSD Beta op niveau 2, waarbij de auto in bepaalde situaties het rijden kan overnemen, maar wel actief toezicht van een mens nodig heeft. Een echt zelfrijdend voertuig zit op niveau 5, dus Tesla heeft nog een lange weg te gaan. Het is onmogelijk dat de fabrikant dit jaar nog niveau 4 of niveau 5 haalt. Dat zeggen wij niet alleen, dat zegt Tesla zelf ook. Topman Elon Musk blijft echter koppig beweren van wel, al negen jaar lang ...

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken