Tijdelijk maar liefst 49% korting op een jaarabonnement!

Pak jouw magazine-moment en blijf op de hoogte van de autowereld!

Tijdelijk maar liefst 49% korting op een jaarabonnement! Bekijk actie >
Nieuws

'Dutch Reach' - Dit is wat de Engelsen verplicht van ons Nederlanders moeten leren

'Dutch Reach' - Dit is wat de Engelsen verplicht van ons Nederlanders moeten leren

Uitstappen uit de auto? Veel Engelsen doen dat helemaal verkeerd. En dus moeten ze vanaf zaterdag 29 januari verplicht in de leer bij ons Nederlanders. De zogeheten 'Dutch Reach' wordt verplicht, op straffe van een forse geldboete.

Grote kans dat jij niet weet wat de 'Dutch Reach' is. Het is een manier van je portier openen. Iemand die links in de auto zit, pakt de deur met zijn rechterhand. Iemand die rechts in de auto zit, pakt de deur met zijn linkerhand. Daardoor draai je automatisch je lichaam en heb je goed zicht op het gebied achter en naast de auto, waar mogelijk een fietser aankomt.

Dutch Reach heeft zijn oorsprong in Nederland

De manoeuvre heeft een Nederlandse oorsprong. In de jaren zestig, zeventig en tachtig, toen het aantal verkeersdoden onder fietsers in ons land nog veel hoger lag, werd de methode veelvuldig toegepast. Waar de term 'Dutch Reach' vandaan komt, is niet helemaal duidelijk. Naar verluidt heeft een Amerikaanse dokter hem bedacht. 

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Verplicht veilig je deur openen, anders fikse boete

In het Verenigd Koninkrijk is het vanaf zaterdag 29 januari verplicht om de 'Dutch Reach' te gebruiken als je de autodeur opent. Doe je dat niet, dan kun je een boete krijgen van 1000 pond (omgerekend bijna 1200 euro). Fietsersorganisaties hebben stevig gelobbyd voor de wet. Te veel Engelse automobilisten gooien gewoon het portier open, zonder zich om fietsers te bekommeren.

Tip
De nieuwe Fiat 500
De nieuwe Fiat 500

Ontdek de stad in stijl. Stap vanaf €359,- per maand in de 100% elektrische Fiat 500 en profiteer nog van €2950,- overheidssubsidie.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken