Alles wordt duurder! Ook tweedehands auto's gaan richting onbetaalbaar

Alles wordt duurder! Ook tweedehands auto's gaan richting onbetaalbaar

In coronatijd hebben meer mensen behoefte aan individueel vervoer en dat zorgt voor een run op tweedehands auto's. De vraag is zelfs zo hoog, dat het invloed op de prijs begint te krijgen. Op occasionsite AutoScout24 is de gemiddelde vraagprijs gestegen naar recordhoogte.

In oktober 2021 moest je voor een gemiddelde tweedehands auto 20.984 euro betalen. Dat is ongeveer 500 euro meer dan de maand daarvoor en maar liefst 2500 euro meer dan in oktober 2020. Volgens AutoScout24 stijgt met name de interesse in (plug-in) hybrides en volledig elektrische auto's: plus 16 procent en 23 procent respectievelijk. Wat natuurlijk niet gek is, want het aanbod ervan stijgt logischerwijs ook nu er steeds meer verschillende hybride- en elektromodellen komen.  

Tweedehands auto's waren nog nooit zo populair

Tweedehands auto's zijn nog nooit zo populair geweest als nu. Dat komt niet alleen doordat Nederlanders door corona op zoek zijn naar individueel vervoer, maar ook door de oplopende leveringsproblemen bij nieuwe auto's, als gevolg van het wereldwijde chiptekort. Die zijn zelfs zo erg dat merken ervoor kiezen om bepaalde opties waarvoor chips nodig zijn dan maar weg te laten, zoals BMW dat tijdelijk geen touchscreens meer monteert.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties