Nieuws

Triest record! De brandstofprijs in Nederland was nog nooit zo hoog als nu

Benzineprijs nu op 2,10 euro! In een maand 10 cent gestegen

De adviesprijs voor een liter benzine is opgelopen tot 2,147 euro, zo meldt UnitedConsumers, en ook diesel steeg tot een recordhoogte: 1,842 euro. Begin oktober 2021 ging de adviesprijs van benzine voor het eerst in de geschiedenis door de grens van 2 euro per liter.

De prijzen van benzine, diesel en lpg lopen sinds het voorjaar van 2021 gestaag op. Dat heeft deels te maken met het snelle herstel van de wereldeconomie na de coronadip in 2020 en de hoge olieprijzen, mede als gevolg van de onrust tussen Rusland en Oekraïne. Een vat olie kost nu ongeveer 90 euro. Gek genoeg lag die prijs tussen 2011 en 2014 nog hoger, op 100 euro, maar bleef de prijs van benzine toen steken op 1,87 euro.

'Benzineprijs van 3 euro is niet ondenkbaar'

Niet alleen benzine is nu schrikbarend duur, ook diesel. Begin oktober kostte een liter nog 1,69 euro, nu is dat opgelopen naar 1,84 euro. De adviesprijs voor lpg ligt op dit moment op 1,14 euro. Uiteraard zijn er zat tankstations in Nederland waar de prijzen voor benzine, diesel en lpg onder de adviesprijzen liggen, dus shoppen loont. Paul van Selms, directeur van UnitedConsumers, sluit een verdere stijging niet uit. Een prijs van 3 euro per liter is niet meer ondenkbaar, zegt hij.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken