Benzineprijs voor het eerst in de geschiedenis boven de 2 euro

Benzineprijs voor het eerst in de geschiedenis boven de 2 euro

De prijs van benzine en diesel is nog nooit zó hoog geweest. De landelijke adviesprijs voor een liter diesel ligt nu op 1,659 euro, zo blijkt uit gegevens van United Consumers. Benzine zit voor het eerst in de geschiedenis boven de 2 euro per liter.

Overigens kun je op heel veel plaatsen gewoon benzine of diesel tanken voor lagere bedragen. Volgens United Consumers is het weg van de snelweg heel goed mogelijk om E10 (Euro 95) te vinden voor rond de 1,70 euro, omdat veel tankstations korting geven. 

Benzineprijs stijgt door de aantrekkende prijs van olie

De reden van de aanhoudende prijsstijging aan de pomp is de prijs van olie, die aantrekt door het wereldwijde economische herstel na de coronacrisis en het feit dat de olieproducerende landen de kraan slechts beperkt open zetten. Op dit moment kost een vat Brentolie meer dan 80 dollar. Sinds 2018 is die prijs niet meer zo hoog geweest.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Met name benzine is in België en Duitsland veel goedkoper

Dus om een open deur in te trappen: woon je aan grens, rijd even om. In België is een liter benzine zo'n 18 procent minder duur dan in Nederland. In Duitsland scheelt het ongeveer 16 procent. Voor diesel hoef je de grens niet over. Bij onze zuiderburen is de brandstof duurder dan hier. In Duitsland slechts ietsje goedkoper.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties