Audi zegt vanaf 2033 geen verbrandingsmotoren meer te bouwen, maar doet het toch

Audi zegt vanaf 2033 geen verbrandingsmotoren meer te bouwen, maar doet het toch

Audi introduceert vanaf 2026 geen nieuwe modellen met verbrandingsmotor meer. Volgens het merk wordt de productie van verbrandingsmotoren in de aanloop naar 2033 geleidelijk stilgelegd. Maar die bewering spreekt Audi in hetzelfde persbericht gelijk weer tegen.

Audi bouwt vanaf 2033 geen verbrandingsmotoren meer, is de strekking van het door de fabrikant uitgestuurde persbericht. Maar in de tekst daarvan wordt eigenlijk iets anders gezegd. 'De exacte timing van het stopzetten van de verbrandingsmotor bij Audi wordt uiteindelijk bepaald door klanten en wetgeving. De fabrikant verwacht dat de vraag in China ook na 2033 zal aanhouden en daarom is het denkbaar dat daar modellen met lokaal geproduceerde verbrandingsmotoren worden aangeboden.'

Snelle uitbreiding van het elektrische leveringsprogramma van Audi

Tegelijkertijd gaat Audi zijn aanbod van volledig elektrische modellen verder uitbreiden. Momenteel levert het merk de Audi Q4 E-Tron, Q4 E-Tron Sportback, E-Tron, E-Tron Sportback en E-Tron GT. Over vier jaar wil Audi meer dan twintig elektrische auto's in zijn leveringsprogramma hebben. Binnen afzienbare tijd introduceert de fabrikant een stekkerversie van de Audi A6. In april zagen we daarvan al een productierijp voorproefje in de vorm van de Audi A6 E-Tron Concept.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties