Nieuws

Pas toch op, mensen!

VIDEO - Amerikanen zien voor het eerst een rotonde en begrijpen er niets van

In Nederland kom je om de paar kilometer een rotonde tegen. En wat je daar ook van vindt, het zorgt wel voor een betere verkeersveiligheid. Althans, als je begrijpt hoe een rotonde werkt. Want de allereerste rotonde in Rowan County, Kentucky, zorgde voor twijfel, verwarring en onveilige situaties. Amerikaanse automobilisten begrijpen er namelijk niets van, zoals je kunt zien in deze video.

VIDEO - Amerikanen zien voor het eerste een rotonde en begrijpen er niets van

In het piepkleine Nederland liggen meer dan 6000 rotondes. Dat is in absolute aantallen minder dan in de Verenigde Staten (zo'n 7000), maar dat land is dan ook 231 keer zo groot. De eerste moderne rotondes werden in de jaren zestig aangelegd in het Verenigd Koninkrijk. Nederland volgde begin jaren tachtig. De Verenigde Staten pas in 1990.

Eerste rotonde in Rowan County, Kentucky

Dat niet alle Amerikanen gewend zijn aan rotondes bewijst de nieuwe 'roundabout' in Rowan County, Kentucky (de allereerste daar). Die vervangt sinds kort een gevaarlijke kruising, maar lijkt vooralsnog niet veel veiliger te zijn. Op bijgaande dronevideo is te zien dat bestuurders geen flauw idee hebben wat ze met de rotonde aan moeten.

Automobilisten draaien linksom en rechtsom

Sommige automobilisten willen naar links en draaien op de linkerbaan linksom naar de derde afslag (ze rijden dus tegen het verkeer in). Anderen moeten rechtdoor en kiezen er ook voor om linksom te draaien. Met andere woorden: het is een chaos. Waardoor wij ons afvragen of er überhaupt verkeersborden staan om de verdwaasde bestuurders te helpen.

Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken

Merk- & modeldossiers