Nieuws

Top en flop: het goede en slechte autonieuws van week 15

Top en flop: het goede en slechte autonieuws van week 15

Vrijdagmiddag, vijf uur. Computer uit, de deur van je thuiswerkplek kan achter je dicht, het weekend is begonnen. Op Autowereld.com blikken we terug op een week waarin Mercedes de indrukwekkende EQS lanceerde en de Dacia Sandero in de kreukels lag. Goed nieuws, slecht nieuws. Top en flop.

+ Top - Met de elektrische Mercedes EQS sta je niet vaak bij de laadpaal

De Tesla Model S was tot nu toe de actieradiuskampioen, met een maximaal bereik van 660 kilometer. Maar nu gaat daar eindelijk een elektrische auto overheen. De Mercedes EQS - een stekkerlimousine ter grootte van de Mercedes S-klasse - is pas na 770 kilometer door zijn batterijlading heen.

Top en flop: het goede en slechte autonieuws van week 15

+ Top - Je kon erop wachten: ook de autootjes van Matchbox worden duurzaam!

Het lijkt alsof 2030 een soort magisch jaar wordt. Veel autofabrikanten nemen dan definitief afscheid van de verbrandingsmotor en Polestar heeft zelfs aangekondigd met een klimaatneutraal model te komen. In de wereld van de modelautootjes gebeurt ook het een en ander. Matchbox kondigt aan dat in 2030 al zijn speelgoedauto's volledig recyclebaar zijn, beginnend bij deze kleine Tesla Roadster, die vanaf 2022 te koop is.

Actie
Vergelijk uw autoverzekering
Vergelijk uw autoverzekering

Vergelijk nu uw autoverzekering en ontvang 20% korting op alle autoverzekeringen via UnitedConsumers! Zo bespaart u tot € 175,00 per jaar.

Top en flop: het goede en slechte autonieuws van week 15

+ Top - Elektrische Audi Q4 E-Tron en Q4 Sportback E-Tron met actieradius van 511 kilometer

Raad eens: hoeveel suv-modellen heeft Audi inmiddels? Zijn dat er vijf? Zeven? Heel misschien negen? Nee, op het moment van schrijven heeft Audi iedere denkbare niche afgedekt met maar liefst elf suv-modellen! De nieuwste twee zijn elektrisch. En deze Audi Q4 E-Tron en Q4 Sportback E-Tron komen op een volle accu maximaal 511 ver

Top en flop: het goede en slechte autonieuws van week 15

+ Top - Waarom de elektrische Polestar 2 opeens 14.000 euro goedkoper is

Tot nu toe viel er bij Polestar weinig te kiezen. Er was slechts één variant van de Polestar 2, met een vanafprijs van 59.800 euro. Maar nu komt daar eindelijk verandering in. Polestar lanceert twee nieuwe versies van de Polestar 2. Een daarvan heeft een veel grotere actieradius, beide zijn een stuk goedkoper.

Top en flop: het goede en slechte autonieuws van week 15

- Flop - Waarom de Dacia Sandero maar 2 van de 5 sterren krijgt in de crashtest van Euro NCAP

Euro NCAP heeft weer een aantal splinternieuwe auto's aan gort gereden. Meestal deelt de veiligheidsclub minimaal 4 of zelfs de maximale score van 5 sterren uit. Niet aan de Dacia Sandero en de Dacia Sandero Stepway. Die krijgen er maar twee, en dit is waarom.

Top en flop: het goede en slechte autonieuws van week 15

- Flop - In deze provincie kunnen ze voor geen meter parkeren

Jullie - onze lezers - zijn hartstikke goed in parkeren, toch? Jullie rijden nooit parkeerschade, zelfs niet een krasje. Maar weet je waar ze absoluut niet kunnen parkeren? In Limburg! En Volvo-rijders zijn het ergst. Die butsen en deuken wat af tijdens het inparkeren.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie
tops-en-flops-van-de-week

Terugblik op de week

Dit artikel maakt onderdeel uit van de serie ‘Tops en flops van de week’. Elke vrijdag om 16.00 uur brengen we je het top- en flopnieuws van deze week. Perfecte gespreksstof voor tijdens de vrijdagmiddagborrel.

Zoeken