Alfa Romeo verlaagt de rente! Een Alfa Romeo Tonale rijden voor €325 euro per maand

Nu zakelijk financieren tegen 1,9% rente | Actie loopt t/m 23 september

Alfa Romeo verlaagt de rente! Een Alfa Romeo Tonale rijden voor €325 euro per maand Ontdek meer
Nieuws

Sta op voor de Technoking of Tesla! Elon Musk verheft zichzelf in de adelstand

Sta op voor de Technoking of Tesla! Elon Musk verheft zichzelf in de adelstand

Elon Musk is raar. Misschien is het geld of de stress hem naar de bol gestegen, want als hij niet Tesla en SpaceX leidt, doet hij vreemde dingen. Zoals nu ook weer. Hij heeft een officieel document ingediend bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC waarin hij zichzelf en zijn financieel directeur een nieuwe titel geeft: Technoking of Tesla en Master of Coin. 

Gaat het wel goed met Elon Musk? De man rookt wiet op camera, beschuldigt het van de beurs halen van Tesla, opent zijn fabrieken terwijl dat volgens de lockdownregels niet mag, noemt zijn kind X Æ A-12, houdt vol dat de aankomende Tesla Roadster kan vliegen, en haalt nog veel meer excentrieke fratsen uit.

Elon Musk weet Tesla altijd weer in het nieuws te krijgen

Misschien geilt de man op publiciteit (wij schrijven hier per slot van rekening ook weer over). En bovendien weet Musk altijd weer knap Tesla in het nieuws te krijgen: met de bizarre presentatie van de Tesla Cybertruck, waarin het raam van de elektrische pickup kapot werd geslagen, en zijn eigen Tesla Roadster, die hij in de ruimte heeft gelanceerd.

Technoking of Tesla en Master of Coin

Hoe dan ook, nu heeft Elon Musk zichzelf min of meer in de adelstand verheven. In officiële documenten, gedeponeerd bij de SEC (Securities and Exchange Commission), geeft Musk zichzelf en financieel directeur Zach Kirkhorn nieuwe functietitels. Musk wordt Technoking of Tesla en Kirkhorn vanaf nu Master of Coin. 

Heel even de rijkste man van de wereld

Normale mensen zouden we voor gek verklaren, maar omdat Musk zo rijk is, noemen we hem excentriek. Begin dit jaar was de Amerikaanse Zuid-Afrikaan met Canadees paspoort even de rijkste man van de wereld. Zijn vermogen is echter sterk afhankelijk van de beurskoers van Tesla, dus staat hij nu weer op de tweede plek, met een vermogen van zo'n 180 miljard dollar. Amazon-baas Jeff Bezos is nummer één, met net een miljardje meer.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken