column

Waarom Elon Musk-fans denken dat de nieuwe Tesla Roadster kan vliegen

De volgende Tesla Roadster kan vliegen, denken Elon Musk-aanhangers

Tesla-topman Elon Musk is een eikel. Een briljante eikel, laten we daar duidelijk over zijn, maar wel gewoon een eikel. Hij beschuldigde een Britse duiker van pedofolie en liet hem volgen door een privédetective. Gewoon omdat de man kritiek had op de bemoeienis van Musk tijdens een reddingsactie in 2018, waarbij een groep Thaise jongens uit een diepe grot werd bevrijd.

Ook had Musk vorig jaar mei lak aan de coronaregels: hij opende de Tesla-fabriek in Fremont terwijl dat niet mocht. En op Twitter ligt de 49-jarige topman regelmatig overhoop met de autoriteiten. Zo klaagde de Amerikaanse beurswaakhond hem twee jaar geleden aan wegens fraude na een bericht over het van de beurs halen van Tesla.

Tesla-fanboys hangen Elon Musk aan de lippen

Toch wordt de Canadese Amerikaan van Zuid-Afrikaanse afkomst verafgoodt door miljoenen. Tesla-fanboys wereldwijd hangen aan zijn lippen en beschouwen iedere tweet als een nieuw hoofdstuk in het Bijbelboek van Elon. Dat daarbij hun kritisch denkvermogen naar de achtergrond verdwijnt, is al net zo wonderlijk als het feit dat veel Amerikanen Donald Trump op zijn woord geloven.

Over het gekke stuur van de Tesla Model S

Begin februari verscheen er een artikel op de website InsideEVs.com. Het ging over het gekke stuur van de vernieuwde Tesla Model S, dat lijkt op een stuurknuppel van een vliegtuig, een zogenoemde yoke. Het stuurwiel – waarvan de bovenkant is afgezaagd – zou een voorproefje zijn op dat van de kersverse Tesla Roadster, die in 2022 in productie gaat en stukjes kan vliegen, zo schreef de auteur.

Actie
Vergelijk uw autoverzekering
Vergelijk uw autoverzekering

Vergelijk nu uw autoverzekering en ontvang 20% korting op alle autoverzekeringen via UnitedConsumers! Zo bespaart u tot € 175,00 per jaar.

Het stond er echt: 'de Tesla Roadster heeft naast elektrische motoren ook raketaandrijving, waarmee hij kleine stukjes kan vliegen.' Het ging een aantal reaguurders op InsideEVs te ver. Was dit een grap, vroegen ze zich af? Satire? Nee, want één en één is natuurlijk gewoon twee: Elon Musk heeft getweet dat de volgende Roadster kan vliegen (op 19 november 2017, om precies te zijn) en het Model S-stuur ziet er uit als een stuurknuppel.

De Tesla Roadster krijgt raketaandrijving! Punt.

Onzin, wisten enkele 'nuchtere' Tesla-adepten in de commentaarsectie: de raketten die de Roadster krijgt, zijn er om superscherpe bochten te kunnen maken, maar die functionaliteit mag je straks alleen op de racebaan gebruiken. Weer iemand anders wist zeker dat de boosters bedoeld zijn voor een maximale acceleratie. Want dát de aankomende Tesla Roadster over Space Shuttle-aandrijving zal beschikken, staat vast, aldus de Tesla-aanhangers. Elon Musk heeft het getweet. En ja, dan is het waar ...

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Remco Slump
Door Remco Slump

Voormalig redacteur van Auto Review. Liep in 2005 stage bij het autoblad dat hij als kind las en bleek best een potje te kunnen schrijven. Heeft dringend een hoger salaris nodig, aangezien youngtimers uit de 90s en 00’s akelig duur zijn geworden. Kwijlt zonder schaamte als er een BMW 850CSi langsrijdt.
Lees meer »

Zoeken