Volkswagen ID.3 verkoopknaller van oktober

Volkswagen ID.3 verkoopknaller van oktober

In oktober 2020 zijn in Nederland 31.988 nieuwe personenauto’s geregistreerd. Afgaand op het aantal vrachtwagens volgepakt met elektrische Volkswagens dat je ziet rijden op de snelweg, is het merendeel daarvan een Volkswagen ID.3. En dat klopt.

  1. De Volkswagen ID.3 is met 2.789 registraties de verkoopknaller van oktober. Hij is goed voor ruim de helft van het aantal verkochte Volkswagens en een marktaandeel van 8,7 procent.
  2. De Kia Niro blijft populair. In oktober kozen 1198 Nederlanders ervoor om een Kia-rijder te worden (of te blijven).
  3. De Toyota Yaris staat op drie met een marktaandeel van 3 procent en 973 exemplaren.
  4. De nieuwe Opel Corsa is zo’n model dat het beter doet dan je zou verwachten. Als wij het voor het zeggen hadden, stond hier de leukere Peugeot 208. Maar nee, 811 Nederlanders wilden een Corsa.
  5. De Hyundai Kona is in oktober 750 keer geregistreerd

Verkoopdaling van 5,3 procent

Over de gehele maand oktober werden er 31.988 nieuwe personenauto’s geregistreerd. Dit blijkt uit cijfers van de Bovag. Dat is een daling van 5,3 procent ten opzichte van oktober 2019. Die daling valt gezien de corona-ellende best mee, toch? Ja en nee: over de eerste tien maanden van dit jaar blijven de autoverkopen nog altijd 23,1 procent achter bij vorig jaar.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Bart Smakman
Door Bart Smakman

Test graag elektrische auto's omdat ze zo soepel rijden en er veel valt te ontdekken. Wat is bijvoorbeeld de actieradius in de praktijk en hoe verloopt het snelladen? Vindt dat elke auto stoelverwarming moet hebben, want er bestaat geen groter genot. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties