Nieuws

Even rust aan je hoofd? 73% van autobezitters gaat rondje rijden

Even rust aan je hoofd? 73% van autobezitters gaat rondje rijden

Een Amerikaans onderzoek toont aan wat autobezitters al dachten: in tijden dat je (gedwongen) veel tijd doorbrengt met je gezin of huisgenoten, is het heerlijk om af en toe de auto te pakken en het huis te ontvluchten. 73 procent van de ondervraagden doet het.

Voor het onderzoek werden 2000 Amerikaanse autobezitters gevraagd naar hun autogebruik. Bijna driekwart geeft dus aan het gezin ermee te ontvluchten, maar ze gebruiken hun auto ook voor andere dingen: plezierritjes (56 procent), roadtrips (45 procent) en bouwmarktbezoeken (37 procent).

Rustig bellen in de auto

Voor ongeveer een derde van de ondervraagden is de auto ook een soort van kantoor. 37 procent gaat in de auto zitten om rustig te bellen en 32 procent gaat zo ver om ook daadwerkelijk in de auto te werken. Dat laatste lijkt ons onhandig, of je moet een wel heel ruime en comfortabele auto bezitten zoals een nieuwe Mercedes E-klasse (review).

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Bart Smakman
Door Bart Smakman

Test graag elektrische auto's omdat ze zo soepel rijden en er veel valt te ontdekken. Wat is bijvoorbeeld de actieradius in de praktijk en hoe verloopt het snelladen? Vindt dat elke auto stoelverwarming moet hebben, want er bestaat geen groter genot.
Lees meer »

Zoeken