Top 5 pechgevallen voor de Wegenwacht

Top 5 pechgevallen voor de Wegenwacht

De ANWB spot een trend: veel Nederlanders gaan in eigen land op vakantie, dus hoeft de Wegenwacht 40 procent minder pechhulp te verlenen in het buitenland. Vakantiegangers die toch bellen voor hulp, kampen vaak met een van de volgende problemen.

Frankrijk is het populairste vakantieland voor Nederlanders. Daarom werken er in de zomer wegenwachten in Frankrijk. Aangezien veel Nederlanders in eigen land op vakantie gaan, heeft de ANWB ervoor gekozen om niet 12 maar 6 wegenwachten in te zetten.

Top 5 pechgevallen voor de Wegenwacht

Deze zomer heeft de ANWB pakweg 160 autoreparaties uitgevoerd in Frankrijk. De top 5 pechgevallen waarvoor de Wegenwacht wordt ingeschakeld, ziet er zo uit:

  1. Auto stottert of verliest vermogen
  2. Lampjes geven storingen aan
  3. Auto start niet
  4. Lekke band en geen reservewiel
  5. Lekke band en wel een reservewiel

Lekke band zelf vervangen?

Als je met een lekke band komt te staan en er ligt een reservewiel in de kofferbak, vermoedelijk met het juiste gereedschap erbij, en de Wegenwacht laat nog 2 uur op zich wachten, zou je de lekke band dan niet zelf verwisselen? Probeer het gewoon. Je weet niet hoe? Kijk een YouTube-filmpje!

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Bart Smakman
Door Bart Smakman

Test graag elektrische auto's omdat ze zo soepel rijden en er veel valt te ontdekken. Wat is bijvoorbeeld de actieradius in de praktijk en hoe verloopt het snelladen? Vindt dat elke auto stoelverwarming moet hebben, want er bestaat geen groter genot. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties