happy monday

Zo ziet een rijdende band er vanbinnen uit

Zo ziet een rijdende band er vanbinnen uit

Het is niet een vraag die bij ons zou zijn opgekomen, maar er is toch iemand die hem heeft gesteld: hoe ziet een rijdende band er vanbinnen uit? En de man in bijgaande video heeft hem nog beantwoord ook.

En het antwoord is: een rijdende band ziet er vanbinnen een beetje uit als een slikkende anaconda. In deze video is bijvoorbeeld goed te zien waarom je altijd je banden goed op spanning moet hebben. Immers, één band draagt een vierde van het gewicht van de auto, wat al snel meer dan 250 kilo is.

Camera en lamp in de band

YouTuber Warped Perception had nog een oud setje banden onder zijn Mercedes E-klasse liggen en besloot daarom een kleine camera, een batterij en een lamp in de band (op de velg) te monteren. Op de resulterende beelden is goed te zien wat je van de buitenkant met het blote oog eigenlijk niet kunt waarnemen: het veren van het rubber.

Ronddraaiende rotzooi

Grappig om te zien is ook hoeveel rotzooi er in een band rondgegooid wordt. Kleine steentjes, stofdeeltjes … het draait allemaal als een razende door de luchtkamer als je onderweg bent. Warped Perception rijdt voor de eerste paar beelden vrij langzaam, maar als hij op het laatst wat meer gas geeft, zie je pas echt hoe gewelddadig het eraan toegaat in een band. En hoeveel zo'n ding te verduren krijgen onderweg.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie
happy-monday

Begin je (werk)week met een glimlach!

Dit artikel maakt onderdeel uit van de serie ‘Happy Monday’. Elke maandagmorgen om 7.00 uur trakteren we je in deze rubriek op een leuk en vrolijk nieuwtje om de werkweek te beginnen!

Zoeken