Nieuws

Subsidie elektrische auto: Al na acht dagen is het geld op!

Subsidie elektrische auto: Al na acht dagen is het geld op!

Jammer, mensen! De subsidie voor elektrische auto's is op. In acht dagen hebben 2500 mensen de vergoeding van 4000 euro aangevraagd en dus is de subsidiepot met daarin 10 miljoen euro leeg. Van de 7,2 miljoen euro die beschikbaar is voor tweedehands elektrische auto's is nog 5,8 miljoen euro over.

Eigenlijk is het een zielige vertoning. Zakelijke rijders profiteren al jaren zowat onbeperkt van belastingvoordelen op elektrische auto's, maar nu eindelijk ook de particulieren een graantje kunnen meepikken, wordt er een miezerige 10 miljoen euro ter beschikking gesteld. En die subsidiepot is dus binnen acht dagen (!) volledig opgebruikt.

Subsidie elektrische auto pas in 2021 weer aangevuld

Precies 2500 Nederlanders hebben een subsidie van 4000 euro op een nieuwe elektrische auto aangevraagd, wat kon vanaf 1 juli met terugwerkende kracht tot 4 juni. De subsidiepot wordt in 2021 weer aangevuld (met 27,9 miljoen euro). Mensen die nu nog een aanvraag indienen worden doorgeschoven naar volgend jaar. Dus zal de pot dan ook wel weer snel op zijn.

Voor gebruikte elektrische auto's is nog geld beschikbaar

Voor een gebruikte elektrische auto kun je 2000 euro subsidie krijgen. Maar de interesse daarvoor is minder groot. Van de 7,2 miljoen euro die daarvoor aan de kant is gezet, is nog 5,8 miljoen euro. Wil je weten voor welke auto's de subsidie geldt, kijk dan op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Hoe je de subsidie aanvraagt, lees je in onze uitleg.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken