Nieuws

Subsidie op elektrische auto: Pot al na een dag half leeg!

Subsidie op elektrische auto: Pot al na een dag half leeg!

Wil je profiteren van 4000 euro subsidie op een nieuwe elektrische auto? Dan moet je snel zijn. De subsidieregeling ging op 1 juli in en na één dag is de met 10 miljoen euro gevulde subsidiepot al half leeg. Begin 2021 wordt hij weer gevuld, maar dat is nog een eind weg.

Leaserijders hebben lang geprofiteerd van voordelen op elektrische auto's, maar nu zijn ook de particulieren aan de beurt. Per 1 juli geldt een subsidie op de aankoop (of private lease) van een volledig elektrische auto voor particulieren. Voor een nieuwe auto krijg je van de overheid 4000 euro, voor een gebruikt exemplaar 2000 euro. De subsidiepot is voor 2020 gevuld met 17,2 miljoen euro, waarvan 10 miljoen voor nieuwe auto's en 7,2 miljoen voor tweedehands auto's.

Subsidiepot is al voor meer dan de helft leeg

En vooral de pot met daarin 10 miljoen euro gaat hard. Al na één dag is hij voor de helft leeg, meldt het AD. Als we 10 miljoen door 4000 euro delen, dan komen we op een aantal van 2500. Zoveel particulieren kunnen dit jaar dus profiteren van een subsidie op een nieuwe elektrische auto. En volgens cijfers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland hebben zich al 1390 mensen gemeld. De subsidie geldt met terugwerkende kracht ook voor auto's die tussen 4 juni en nu zijn gekocht.

Hoe vraag je subsidie op een elektrische auto aan?

Als we kijken naar de subsidiepot voor tweedehandse EV's, dan gaat het minder hard. Er is 7,2 miljoen euro beschikbaar, waarvan tot nu toe 572.000 is gebruikt. In 2020 kunnen 3600 mensen profiteren van 2000 euro subsidie op de aanschaf van een gebruikte elektrische auto. Volgend jaar wordt de pot weer bijgevuld. Wil je weten hoe de subsidie op elektrische auto's werkt en hoe je die kunt aanvragen: Autoreview.nl geeft in een artikel uitleg.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Remco Slump
Door Remco Slump

Voormalig redacteur van Auto Review. Liep in 2005 stage bij het autoblad dat hij als kind las en bleek best een potje te kunnen schrijven. Heeft dringend een hoger salaris nodig, aangezien youngtimers uit de 90s en 00’s akelig duur zijn geworden. Kwijlt zonder schaamte als er een BMW 850CSi langsrijdt.
Lees meer »

Zoeken