Nieuwe Citroën ë-C3​: plaats nu een reservering en profiteer van exclusieve voordelen!

Vanaf €24.290​ (excl. €2.950 subsidie)| ​Betaalbare elektrische auto met actieradius tot 320 km!

Nieuwe Citroën ë-C3​: plaats nu een reservering en profiteer van exclusieve voordelen! Reserveer nu
Nieuws

Mazda RX-Vision GT3 doet Zoom-Zoom in Gran Turismo Sport

Mazda RX-Vision GT3 doet Zoom-Zoom in Gran Turismo Sport

Mooi auto hoor, die Mazda RX-Vision GT3 Concept, maar niet helemaal origineel. Leg je hand op je beeldscherm en dek de neus van deze virtuele racer af. Voilà, dan zie je de vorige generatie Aston Martin Vantage.

We schrijven ‘virtuele racer’ omdat de Mazda RX-Vision GT3 Concept alleen bestaat in de wereld van Gran Turismo Sport, het populaire racespel dat in 2017 uitkwam voor de PlayStation 4. Mazda is nu officieel partner van de FIA Certified Gran Turismo Championships, waarin de beste racers van over de hele wereld digitaal tegen elkaar uitkomen.

Vanaf 25 mei beschikbaar

De Mazda RX-Vision GT3 Concept is vanaf 25 mei beschikbaar in Gran Turismo Sport. Hij is gebaseerd op het studiemodel RX-Vision – dat Mazda in 2015 op de Tokyo Motor Show onthulde – en heeft een 570 pk sterke wankelmotor aan boord. De racewagen is 4,59 meter lang, liefst 2,07 meter breed en slechts 1,12 meter hoog. Volgens Mazda weegt hij zo’n 1250 kilogram.

Tip
Nog niet klaar voor de overstap naar elektrisch rijden?
Nog niet klaar voor de overstap naar elektrisch rijden?

Met Private Lease stap je al vanaf €279,- p/m in de iconische Fiat 500 Hybrid.

Mazda RX-Vision GT3 doet Zoom-Zoom in Gran Turismo Sport
Mazda RX-Vision GT3 doet Zoom-Zoom in Gran Turismo Sport

Al dertig virtuele concept cars

Het Vision Gran Turismo-programma werd zeven jaar geleden in het leven geroepen om de vijftiende verjaardag van de Gran Turismo-raceserie te vieren. Inmiddels zijn er zo’n dertig virtuele concept cars verschenen, van ruim vijfentwintig fabrikanten. De eerste zeventien kwamen uit voor het PlayStation 3-spel Gran Turismo 6, beginnend met de Mercedes-AMG Vision Gran Turismo in 2013.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Remco Slump
Door Remco Slump

Voormalig redacteur van Auto Review. Liep in 2005 stage bij het autoblad dat hij als kind las en bleek best een potje te kunnen schrijven. Heeft dringend een hoger salaris nodig, aangezien youngtimers uit de 90s en 00’s akelig duur zijn geworden. Kwijlt zonder schaamte als er een BMW 850CSi langsrijdt.
Lees meer »

Zoeken