Nieuws

Digitale racer op 25 mei beschikbaar

Mazda RX-Vision GT3 doet Zoom-Zoom in Gran Turismo Sport

Mooi auto hoor, die Mazda RX-Vision GT3 Concept, maar niet helemaal origineel. Leg je hand op je beeldscherm en dek de neus van deze virtuele racer af. Voilà, dan zie je de vorige generatie Aston Martin Vantage.

Mazda RX-Vision GT3 doet Zoom-Zoom in Gran Turismo Sport

We schrijven ‘virtuele racer’ omdat de Mazda RX-Vision GT3 Concept alleen bestaat in de wereld van Gran Turismo Sport, het populaire racespel dat in 2017 uitkwam voor de PlayStation 4. Mazda is nu officieel partner van de FIA Certified Gran Turismo Championships, waarin de beste racers van over de hele wereld digitaal tegen elkaar uitkomen.

Vanaf 25 mei beschikbaar

De Mazda RX-Vision GT3 Concept is vanaf 25 mei beschikbaar in Gran Turismo Sport. Hij is gebaseerd op het studiemodel RX-Vision – dat Mazda in 2015 op de Tokyo Motor Show onthulde – en heeft een 570 pk sterke wankelmotor aan boord. De racewagen is 4,59 meter lang, liefst 2,07 meter breed en slechts 1,12 meter hoog. Volgens Mazda weegt hij zo’n 1250 kilogram.

Mazda RX-Vision GT3 doet Zoom-Zoom in Gran Turismo Sport
Mazda RX-Vision GT3 doet Zoom-Zoom in Gran Turismo Sport

Al dertig virtuele concept cars

Het Vision Gran Turismo-programma werd zeven jaar geleden in het leven geroepen om de vijftiende verjaardag van de Gran Turismo-raceserie te vieren. Inmiddels zijn er zo’n dertig virtuele concept cars verschenen, van ruim vijfentwintig fabrikanten. De eerste zeventien kwamen uit voor het PlayStation 3-spel Gran Turismo 6, beginnend met de Mercedes-AMG Vision Gran Turismo in 2013.

Remco Slump
Door Remco Slump

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken

Merk- & modeldossiers