Nieuws

Klassiekerbeurs Techno Classica in Essen uitgesteld om coronavirus

Klassiekerbeurs Techno Classica in Essen uitgesteld om coronavirus

Het coronavirus maakt nogal wat slachtoffers op autogebied. De Autosalon van Genève is afgeblazen, de Formule 1-race in Bahrein wordt zonder publiek verreden en nu is ook Techno Classica in Essen aan de beurt. De grootste klassiekerbeurs ter wereld zou van 25 tot en met 29 maart worden gehouden, maar is uitgesteld.

Dat melden betrokken partijen aan diverse Duitse media. Er zou met exposanten worden gesproken om Techno Classica uit te stellen naar 17 tot en met 21 juni. De S.I.H.A. – de organisatie achter de beurs in Essen – zit in een lastige positie. Ze wachtten op een duidelijke uitspraak van de lokale autoriteiten, maar die kwamen slechts met een vage aanbeveling om grotere evenementen niet door te laten gaan.

Wie gaat dit betalen?

En dat maakt het financieel erg moeilijk. Want als Noordrijn-Westfalen nou gewoon een verbod had uitgevaardigd, dan was er sprake geweest van overmacht en konden de kosten van het uitstel (of afstel) niet op de S.I.H.A. worden verhaald. Nu moet de Techno Classica-organisatie om de tafel gaan zitten met standhouders om te kijken wie welke kosten voor zijn rekening neemt. Bovendien zullen meerdere standhouders hun agenda voor het komende jaar al vol hebben zitten.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken