Alfa Romeo verlaagt de rente! Een Alfa Romeo Tonale rijden voor €325 euro per maand

Nu zakelijk financieren tegen 1,9% rente | Actie loopt t/m 23 september

Alfa Romeo verlaagt de rente! Een Alfa Romeo Tonale rijden voor €325 euro per maand Ontdek meer
Nieuws

Top en flop: Het goede en slechte nieuws van deze week

Top en flop: Het goede en slechte nieuws van deze week

Vrijdagmiddag, vier uur. Computer uit, kantoordeur dicht, autoportier open. Bijna naar huis. Op Autowereld.com blikken we terug op een week waarin de Honda Civic Type R een stiptease deed en in Nijmegen een aantal oldtimers werd beklad. Goed en slecht nieuws. Top en flop.

Top: De Italdesign Aztec is de raarste occasion in tijden 

Heb je geen zin om met je bijrijder te praten, dan is de Italdesign Aztec dé auto voor jou. Je zit in een bubbel gescheiden van je passagier en kunt alleen met hem of haar communiceren via een speaker. En dat is nog niet het vreemdste aan dit studiemodel voor op de weg

Top en flop: Het goede en slechte nieuws van deze week

Top: Honda Civic Type R doet aan de lijn

De Type R is al geen Civic om zonder handschoenen aan te pakken, maar toch wilde Honda hem nog stekeliger maken. Dus sloopte het Japanse merk de airco eruit, ging het infotainmentsysteem naar de vuilstort en kwamen er lichtgewicht wielen. Het resultaat? Bijna 50 kilogram minder wagengewicht.

Top en flop: Het goede en slechte nieuws van deze week

Top: In deze Bentley stikt het van de stiksels

Bentley laat graag zien waartoe het in staat is. Weer een showcase van het merk is deze Continental GT Mulliner Convertible, die in het interieur bijna 400.000 stiksels heeft. Er is dus heel wat afgenaaid, daar in Crewe.

Top en flop: Het goede en slechte nieuws van deze week

Flop: Afrikaanse Nissans zijn onveiliger dan Europese

Opzienbarende crashtest. Global NCAP heeft een nieuwe Nissan NP300 uit Afrika met een oudere Nissan Navara NP300 uit Europa laten botsen. Raad eens welke veiliger is? Hint: de inzittenden van de Afrikaanse pick-up zouden het ongeluk niet overleven.

Top en flop: Het goede en slechte nieuws van deze week

Flop: Hé, blijf met je tengels van andermans oldtimer af

In een parkeergarage in Nijmegen heeft een of andere zak hooi een collectie klassiekers beklad. Met verf zijn teksten als ‘lul’, ‘aso’ en ‘weg’ op motorkappen en kofferdeksel gesmeerd. En nee, dat lijkt niet het werk te zijn van een milieuactivist.

Top en flop: Het goede en slechte nieuws van deze week

Flop: R.I.P. Holden (1856 – 2020)

Wij wonen niet in Australië, dus wat zou het ons kunnen schelen dat Holden ophoudt met bestaan? Maar wacht, dat is tekort door de bocht. Dat het over en uit is voor Holden is zonde. Want ze hebben zulke monsterlijk brute performancemodellen gemaakt!

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Remco Slump
Door Remco Slump

Voormalig redacteur van Auto Review. Liep in 2005 stage bij het autoblad dat hij als kind las en bleek best een potje te kunnen schrijven. Heeft dringend een hoger salaris nodig, aangezien youngtimers uit de 90s en 00’s akelig duur zijn geworden. Kwijlt zonder schaamte als er een BMW 850CSi langsrijdt.
Lees meer »

tops-en-flops-van-de-week

Terugblik op de week

Dit artikel maakt onderdeel uit van de serie ‘Tops en flops van de week’. Elke vrijdag om 16.00 uur brengen we je het top- en flopnieuws van deze week. Perfecte gespreksstof voor tijdens de vrijdagmiddagborrel.

Zoeken