Dit is waarom Mercedes-Benz het AMG-gamma wil uitdunnen

Dit is waarom Mercedes-Benz het AMG-gamma wil uitdunnen

Mercedes-Benz gaat mogelijk driekwart van zijn AMG-modellen schrappen. Dit om de gemiddelde CO2-uitstoot van het concern omlaag te krijgen van 138 g/km naar 100 g/km.

Binnen Mercedes is het AMG die de ‘vuilste’ auto’s levert, met overwegend zes- en achtcilinders. Om te voorkomen dat Mercedes een boete krijgt van de Europese Unie moet de gecombineerde CO2-uitstoot van de fabrikant drastisch omlaag. Volgens de Financial Times wordt er gedacht aan het uitdunnen van het AMG-leveringsprogramma.

Hybridetechniek

Eerder dit jaar berichten we al dat de volgende generatie C 63 geen 4,0-liter twinturbo V8 meer krijgt, maar een viercilinder met hybridetechniek. Die krachtbron zal worden gebaseerd op de M139-motor van de A 45. Met een vermogen van 421 pk is dat de sterkste viercilinder op de markt. 

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Tesla

Zoals het er nu naar uitziet, gaat bijna geen fabrikant de Europese CO2-doelen halen. Fiat Chrysler heeft dat opgelost door een overeenkomst te sluiten met Tesla. De volledig elektrische Model 3, Model S en Model X worden straks bij het leveringsprogramma van Fiat Chrysler opgeteld, waardoor het Italiaans-Amerikaanse bedrijf de CO2-doelen opeens wel haalt en een miljardenboete ontloopt.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties