Nieuws

Bij moederconcern Mercedes gaan 10.000 arbeidsplaatsen verdwijnen

Bij moederconcern Mercedes gaan 10.000 arbeidsplaatsen verdwijnen

Het gaat niet zo lekker in de Duitse auto-industrie. BMW legt bonussen aan banden om kosten te besparen, Audi schrapt 9500 banen en nu zet ook Daimler het mes in zijn personeelsbestand. In de komende drie jaar gaan er 10.000 arbeidsplaatsen verdwijnen bij het moederbedrijf van Mercedes.

Daimler heeft wereldwijd 304.680 mensen in dienst. Daarvan zullen tussen nu en het eind van 2022 ten minste 10.000 hun baan verliezen, waarvan 1100 in managementposities. In Duitsland krijgen oudere Daimler-medewerkers de kans om met vervroegd pensioen te gaan. Ook gaat het concern werknemers ontslagvergoedingen aanbieden.

Nettoverlies

De reorganisatie moet meer dan 1 miljard euro opleveren. Daimler heeft dit jaar al meerdere keren een winstwaarschuwing gegeven. In het tweede kwartaal bleef er onder de streep een nettoverlies van 1,2 miljard euro over. In dezelfde periode vorig jaar maakte Daimler nog 1,8 miljard euro winst. Het bedrijf heeft te maken met tegenvallende verkopen en enorme investeringskosten.

Elektrische mobiliteit

“De auto-industrie is bezig aan de grootste transformatie in de geschiedenis”, aldus Daimler. Daar doelt de onderneming mee op de overgaan naar elektrische mobiliteit, die miljarden euro’s kost. En tot overmaat van ramp hebben Audi, BMW, Daimler en andere fabrikanten ook nog eens te maken met een stagnerende wereldwijde markt en teruglopende verkopen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Remco Slump
Door Remco Slump

Voormalig redacteur van Auto Review. Liep in 2005 stage bij het autoblad dat hij als kind las en bleek best een potje te kunnen schrijven. Heeft dringend een hoger salaris nodig, aangezien youngtimers uit de 90s en 00’s akelig duur zijn geworden. Kwijlt zonder schaamte als er een BMW 850CSi langsrijdt.
Lees meer »

Zoeken