Wees gerust: er komt geen snelheidslimiet op de Duitse autobahn

Wees gerust: er komt geen snelheidslimiet op de Duitse autobahn

Komt er mogelijk een snelheidslimiet op de autobahn, zoals andere media melden? Nee, die komt er niet. Op 18 oktober wordt in het Duitse parlement gestemd over een voorstel van De Groenen, maar aangezien bijna alle andere partijen tegen zijn, is het vrijwel zeker dat het wordt verworpen.

De Groenen willen dat in heel Duitsland een limiet van 130 km/h gaat gelden op de autobahn. Dit om zowel de CO2-uitstoot als het aantal verkeersdoden terug te dringen. De partij heeft 67 van de 709 zetels in de Bondsdag en heeft weinig medestanders, dus zal het voorstel op 18 oktober vrijwel zeker stranden.

Autolobby te sterk

Het is een terugkerend fenomeen: een paar keer per jaar gaan er stemmen op om een snelheidslimiet in te stellen op de autobahn, maar het komt er nooit van. De autolobby is te sterk. En politici zijn bang zichzelf impopulair te maken bij kiezers. Zelfs de ADAC – het Duitse equivalent van de ANWB – ziet geen heil in een limiet.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties