Nieuws

Scuderai Cameron Glickenhaus 007 LMP1 is bijna klaar voor Le Mans

Scuderai Cameron Glickenhaus 007 LMP1 is bijna klaar voor Le Mans

De Amerikaanse fabrikant Scuderia Cameron Glickenhaus (SCG) gaat naar Le Mans. Vanaf het seizoen 2020/2021 doet het bedrijf van autoverzamelaar James Glickenhaus mee aan het World Endurance Championship met deze SCG 007 LMP1.

De organisatie van de 24 uur van Le Mans heeft de reglementen aangepast voor volgend jaar. Dat betekent dat de topklasse voor LMP1-prototypes verdwijnt en plaatsmaakt voor een hypercarklasse. In de laatste paar jaar is de LMP1-klasse namelijk danig uitgedund. Audi en Porsche hielden het voor gezien en alleen Toyota bleef over. Die laatste fabrikant heeft al aangekondigd volgend jaar deel te nemen aan de 24 uur van Le Mans, met een raceversie van de GR Super Sport Concept. Aston Martin doet mee met de Valkyrie AMR.

Twinturbo V6 met 750 pk

En daar komt Scuderia Cameron Glickenhaus dus bij. De kleine supercarbouwer zegt volgend jaar met een fabrieksteam aanwezig te zijn, maar ook enkele privéteams te ondersteunen. De SCG 007 LMP1 – zoals die op bijgaande foto's te zien is – wordt aangedreven door een 3,0-liter twinturbo V6-motor met zo'n 750 pk. Volgens Scuderia Cameron Glickenhaus wordt er momenteel hard aan de auto gewerkt en zal hij in juli volgend jaar klaar zijn voor testwerk. We gaan hem dus in 2020 nog niet zien op het Circuit de la Sarthe.

Ferrari P4/5 by Pininfarina

Scuderia Cameron Glickenhaus is opgericht door James Glickenhaus. De Amerikaanse miljonair liet in 2006 zijn Ferrari Enzo door Pininfarina ombouwen tot de P4/5 by Pininfarina, die wat styling betreft teruggrijpt op de Ferrari-racewagens uit de jaren zestig. Glickenhaus liet later ook een circuitversie bouwen, de P4/5 Competizione. Van daaruit is Scuderia Cameron Glickenhaus ontstaan. Het bedrijfje ontwikkelde de 003 (een McLaren Senna-achtige supersportwagen met 700 pk), 004 (een hypercar met 850 pk), 006 (een retrocoupé en -spyder) en de Boot (een extreme offroader).

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Scuderai Cameron Glickenhaus 007 LMP1 is bijna klaar voor Le Mans
Scuderai Cameron Glickenhaus 007 LMP1 is bijna klaar voor Le Mans
Redactie
Door Redactie

Zoeken