Nieuwe Citroën ë-C3​: plaats nu een reservering en profiteer van exclusieve voordelen!

Vanaf €24.290​ (excl. €2.950 subsidie)| ​Betaalbare elektrische auto met actieradius tot 320 km!

Nieuwe Citroën ë-C3​: plaats nu een reservering en profiteer van exclusieve voordelen! Reserveer nu
Nieuws

Volkswagen krijgt nieuw logo. Hoe anders kan het zijn?

Volkswagen krijgt nieuw logo. Hoe anders kan het zijn?

Eerst wierp Volkswagen zijn volle gewicht in de strijd voor het bouwen van elektrische auto’s en volgende maand gaat het roer helemaal om. Tijdens de IAA in Frankfurt onthult het automerk een nieuwe huisstijl en een nieuw logo.

De timing is perfect, want in Frankfurt wordt de Volkswagen ID.3 in zijn definitieve vorm aan de wereld getoond en die elektrische auto is het begin van een nieuw tijdperk. Aldus Volkswagen.

Op de redactie van Autoreview.nl barst meteen een discussie los: hoe verander je het VW-logo?! Het is tenslotte al erg simpel en wereldberoemd. De ene redacteur denkt dat het verschil nihil zal zijn (net als bij Lotus), de ander prakkezeert hardop over een aaibaar logo zonder de scherpe punten van de V en de W. De derde vreest dat het embleem ver-Apple-iceerd wordt. We denken te weten wat hij bedoelt: strak en clean.

Design nieuw Volkswagen logo

Volkswagen weet zelf het best hoe het nieuwe logo eruitziet. Namelijk "moderner, strakker en eenvoudiger". "Het logo wordt teruggebracht tot zijn essentie en is plat en tweedimensionaal." Het merk hamert erop dat het nieuwe logo "erg goed tot zijn recht komt in digitale media". Dat zijn wij.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Geluidlogo en nieuwe stem

Behalve een nieuw logo en een verjongde huisstijl, krijgt het Duitse automerk zijn eigen geluid. Een geluidlogo. Maakt de ID.3 dat geluid? Een nieuwe vrouwenstem is voortaan de Volkswagen-stem. We verwachten dat we haar horen tijdens de onthulling van het nieuwe logo tijdens de Frankfurt Motor Show die op 12 september begint.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Bart Smakman
Door Bart Smakman

Test graag elektrische auto's omdat ze zo soepel rijden en er veel valt te ontdekken. Wat is bijvoorbeeld de actieradius in de praktijk en hoe verloopt het snelladen? Vindt dat elke auto stoelverwarming moet hebben, want er bestaat geen groter genot.
Lees meer »

Zoeken