Fastned opent 100ste snellaadlocatie (nog 900 te gaan)

Fastned opent 100ste snellaadlocatie (nog 900 te gaan)

Fastned is lekker bezig: gisteren werd de honderdste snellaadlocatie in gebruik genomen. Hij staat aan de A15, tussen Gorinchem en Geldermalsen. Op dezelfde dag opende aan de overkant de snelweg, in de richting Geldermalsen – Gorinchem, ook meteen de 101ste locatie …

Het doel van Fastned, zo lezen we op hun website, is een Europees netwerk van 1000 snellaadstations op A-locaties. Alle elektrische auto's kunnen er laden en de stroom komt uitsluitend van zon en wind. Nu de eerste honderd in gebruik zijn genomen, concluderen we tevreden dat de overgrote meerderheid daarvan in Nederland staat. In Duitsland staat er ongeveer een dozijn, in het Verenigd Koninkrijk één.

Fastned en Ionity

Fastned is niet de enige 'laadpaalboer' die 100 snellaadlocaties uit de Europese grond heeft gestampt. Ionity ging ze voor. Maar de Ionity-snelladers staan bijna allemaal buiten Nederland. De combinatie van beide snellaadnetwerken is ideaal: in Nederland laden we bij Fastned, in het buitenland bij Ionity.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Fastned opent 100ste snellaadlocatie (nog 900 te gaan)
Bart Smakman
Door Bart Smakman

Test graag elektrische auto's omdat ze zo soepel rijden en er veel valt te ontdekken. Wat is bijvoorbeeld de actieradius in de praktijk en hoe verloopt het snelladen? Vindt dat elke auto stoelverwarming moet hebben, want er bestaat geen groter genot. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties