Nieuws

Tesla Model Y actieradius zo’n 10% minder dan Model 3

Tesla Model Y actieradius zo’n 10% minder dan Model 3

De Tesla Model Y heeft een hoger stroomverbruik dan de Model 3. Dat viel te verwachten, want hij is hoger, zwaarder en zijn voorkant heeft een groter oppervlak. Drie eigenschappen die niet bevorderlijk zijn voor de actieradius.

Volgens Elon Musk is de range van de Tesla Model Y 8 tot 10 procent minder dan die van de Model 3. Hij vertelde dit toen hij aanschoof bij de podcast 'Ride The Lightning'. Over de Model Y deelt Musk:

"We proberen de auto zo veel mogelijk hetzelfde te maken als de Model 3, behalve als er een aanpassing nodig is voor de suv-functionaliteit … terwijl de luchtweerstandcoëfficiënt laag blijft en het frontale oppervlak niet te veel toeneemt."

Actieradius Model Y in de praktijk

Wat betekent dat als de accu's even groot blijven? Dat een Tesla Model Y Standard Range straks 375 à 380 kilometer ver komt op een acculading. De vergelijkbare Model 3 heeft namelijk een actieradius van 415 kilometer.

Actie
Vergelijk uw autoverzekering
Vergelijk uw autoverzekering

Vergelijk nu uw autoverzekering en ontvang 20% korting op alle autoverzekeringen via UnitedConsumers! Zo bespaart u tot € 175,00 per jaar.

Van de Model 3 Long Range (560 km) blijft bij de Model Y een actieradius van 505 tot 515 kilometer over.

Tesla Model Y en de Supercharger

De Tesla Model Y wordt pas in 2021 uitgeleverd. Waarschijnlijk zijn tegen die tijd de nieuwe Superchargers live en kun je de Tesla Model Y zo snel opladen, dat zijn hogere stroomverbruik je amper tot last is.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Tesla Model Y actieradius zo’n 10% minder dan Model 3
Tesla Model Y actieradius zo’n 10% minder dan Model 3
Bart Smakman
Door Bart Smakman

Test graag elektrische auto's omdat ze zo soepel rijden en er veel valt te ontdekken. Wat is bijvoorbeeld de actieradius in de praktijk en hoe verloopt het snelladen? Vindt dat elke auto stoelverwarming moet hebben, want er bestaat geen groter genot.
Lees meer »

Zoeken