Pas op dat je het interieur van de Skoda Kamiq niet verwart met de Scala

Interieur Skoda Kamiq

Skoda heeft binnenkort niet één, maar twee gloednieuwe modellen. De één heet Scala en is een vijfdeurs hatchback, de andere luistert naar de naam Kamiq en betreft een compacte SUV. Eenmaal plaatsgenomen in het interieur zijn beide Skoda's dan weer niet uit elkaar te houden.

Zie hierboven de afbeelding die Skoda alvast heeft prijsgegeven van het dashboard van de aanstaande Kamiq. Zie hiernaast het dashboard van de Scala die in december vorig jaar het levenslicht zag. Zoek de verschillen…

Het enige dat wij kunnen ontdekken is een afgeplat stuurwiel in de Scala versus een volledig rond stuur in de Kamiq. Maar dit kan ook slechts een verschil in de getoonde uitvoering zijn. De Kamiq zal ongetwijfeld ook verkrijgbaar worden met een normaal stuurwiel, evenals verschillende soorten materialen en kleuren op het gebied van interieurdecoratie. Idem dito het stof (of leder) om het meubilair.

Bananasplit

Strikt genomen is er dus geen enkel verschil tussen het dasboard van de Scala en Kamiq. Schaalvergroting in optima forma noemt men dat. En hoewel het binnenste van beide Skoda's er mag zijn, was enige onderscheid wel leuk geweest. Al was het maar om Bananasplit-achtige taferelen in de trant van deze te voorkomen.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Pas op dat je het interieur van de Skoda Kamiq niet verwart met de Scala
Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties