Bizar! Wereldrecord 0-100 km/h in...

Hoe bizar! Er is een nieuw wereldrecord neergezet voor de snelste 0-100 km/h tijd. En ja, het is dus nog sneller dan de waanzinnige 2,5 seconden die een Bugatti Veyron Super Sport weet neer te zetten.

Het record werd neergezet door studenten van de Zwitserse universiteit ETH Zürich en de Hochschule Luzern. Onder de projectnaam 'Grimsel' ontwikkelden zij iets wat je nog het best zou kunnen vergelijken met een uit de kluiten gewassen elektrische kart, of misschien een ingekorte Formule E-auto.

Grimsel

Grimsel weegt slechts 168 kg en heeft vier wielmotoren (met elk een eigen tractiecontrolesysteem) die de studenten zelf ontwikkelden. Die wekken meer dan 200 pk en 1.700 Nm op, wat resulteert in nogal hallucinante gewogen cijfers: 1.190 pk per ton en 10.000 Nm per ton.

Ongekend record

De kleine EV heeft er inmiddels een acceleratierun naar 100 km/h opzitten. En die werd afgehaspeld in zo maar eventjes 1,513 seconden. Een absoluut wereldrecord. En Grimsel had er ook slechts 30,5 meter voor nodig. Het is wel te hopen dat de studenten even buiten de Zwitserse grenzen hopten voor het neerzetten van de recordcijfers want motorsport is er bij wet verboden en dit ruikt toch een klein beetje naar competitie, niet?
Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties