Nieuws

10 verborgen 'boodschappen' in auto's

Easter Eggs, oftewel verborgen boodschappen in met name software, is iets dat ook in de auto-industrie te vinden is. De ene wat geheimzinniger dan de andere, maar ze zijn er. Het ontstond in de jaren '80 in PC games welke werden ontworpen door anonieme programmeurs. Zij waren echter teleurgesteld dat hun namen nergens vermeld werden. Daarom begonnen ze hun initialen of een andere verwijzing naar zichzelf in de spelletjes te smokkelen. En die werden enkel zichtbaar als spelers een bepaalde toetsencombinatie gebruikten of verborgen raadsels oplosten. In de auto-industrie zien we ook van dit soort geheime boodschappen, maar met name ook gewoon leuke design-gimmicks. Wij zetten er 10 op een rijtje. Vermoedelijk heb je ze nog nooit eerder gezien, maar gaat er nu wel een lichtje branden.

Het team achter de Tesla Model S

Het team achter de Tesla Model S

Byron Soulopoulos, voorzitter van de Belgische Tesla Club ontdekte per ongeluk dat als je in een Tesla Model S P85 naar het "About" scherm gaat en ca. 10 seconden op het P85-logo drukt, er op het display een foto van Tesla's ontwikkelteam verschijnt.

James Bond rijdt mee in Tesla Model S

James Bond rijdt mee in Tesla Model S

Ook leuk is dat wie in een Tesla Model S de combinatie '007' intoetst de Lotus Esprit duikboot uit de legendarische Bondfilm 'The Spy Who Loved Me' ziet verschijnen. Je kunt er zelfs de duikdiepte van 'Wet Nellie' instellen. De originele Bond Lotus kocht ceo Elon Musk twee jaar geleden trouwens voor $ 866.000.

Jeep Willys rijdt mee

Jeep Willys rijdt mee

Bij Chrysler zijn ze erg bedreven in het creëren van Easter eggs. Hun meest recente wapenfeit verstopt zich in de Jeep Renegade. Daar rijdt er onder andere een Willys rond in de zwarte rand van de voorruit.

Spinnenverschrikker

Spinnenverschrikker

Wie diezelfde Jeep Renegade bij het wassen beter leert kennen, zal nog meer leuks ontdekken. Zoals bijvoorbeeld het spinnetje dat "Ciao Baby" zegt naast de tankdop. Spinnen in de tank zijn in de VS trouwens een reëel probleem. De gele sac spin houdt erg van benzinegeur en nestelt zich daarom vaak in brandstoftanks.

Kijk eens goed naar die achterlichten

Kijk eens goed naar die achterlichten

Mocht je een Aston Martin Vanquish tegenkomen, let dan zeker eens op zijn achterlichten. De designers maakten gebruik van een visuele truc. Als je de achterlichten samen zou brengen, vormen ze het vleugellogo van Aston Martin.

Dashboardkastje vol gevaar

Dashboardkastje vol gevaar

Haaienalarm! In 2006 verscheen voor het eerst een kleine haai op buitenwand van het handschoenenkastje in de Opel Corsa. Oorspronkelijk een grapje van de designers, maar intussen een running gag bij Opel.

Blub...

Blub...

Ook de Zafira Tourer en de Opel Adam werden door haaien aangevallen.

De skyline van Detroit

De skyline van Detroit

Op het matje in de middenconsole van de nieuwe Chrysler 200C ontdek je de Skyline van Detroit. Maar dan wel zonder de GM-toren van aartsrivaal General Motors!

Met de hoofdletter Z

Met de hoofdletter Z

In de flank van de eerste generatie BMW Z4 herken je probleemloos een 'Z'.

Duimafdruk van zijn schepper

Duimafdruk van zijn schepper

De designer van de Renault Zoé, Johannes Semeriva liet op de achterste deurgrepen van de elektrische stadsauto zijn duimafdruk achter.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers