Goedkoopste bestelauto: Nieuwe Kia Pregio

Veel ruimte voor weinig geld, dat is kort samengevat de Kia Pregio. Kia heeft de Pregio nu een ingrijpende facelift gegeven waarbij zowel technisch als optisch heel veel verbeterd is. De prijs is met € 10.995,- zeer concurrerend.

De Pregio is al enkele jaren leverbaar in Nederland en blonk altijd al uit door de enorme ruimte in combinatie met de zeer lage prijs. Met een vanafprijs van € 10.995,- was (en is) de Pregio een heel betaalbare bestelauto. De laadruimte is bijna 6 m3 groot en het laadvermogen bedraagt ruim 1.300 kg. Hiermee is de Pregio een auto waarbij je veel ruimte hebt voor je geld. Grotere bestelauto´s zijn al snel veel duurder en vergelijk je de ruimte/prijs-verhouding dan is de Pregio veel goedkoper dan kleinere bestelauto´s zoals de Peugeot Partner en Volkswagen Caddy.

Meer Europees design

Dankzij de ingrijpende facelift is de Pregio nu ook meer Europees van design. De voorkant is het meest veranderd en ziet er compleet nieuw uit. De voorbumper is nu een stuk groter en kan hierdoor meer botsenergie opvangen. Bovendien zijn de gebruikte materialen voor de bumpers zo gemaakt dat ze tegen een stootje kunnen. Een paaltje is snel geraakt maar hoeft bij de Pregio niet meteen tot blijvende schade te lijden. De achterkant, die minder veranderd is, wordt gekenmerkt door gewijzigde achterlichten en een chromen strip boven de kentekenplaat.

Volledig nieuw interieur

Het interieur is bovendien volledig vernieuwd. Het nieuwe dashboard heeft meer weg van het dashboard van een personenauto en herbergt alle instrumenten. Als optie is de Pregio leverbaar met airco. De stoelen zijn sterk verbeterd en moeten voor meer zijdelingse steun zorgen. De hoofdsteunen zijn nu groter en de geluidsisolatie in de Pregio is ook verbeterd. Dankzij de kleine draaicirkel is de Pregio uitermate geschikt voor stadsverkeer en krappe straatjes.

Betere rij-eigenschappen

Dankzij een onafhankelijke wielophanging op de vooras (double wishbone) is het comfort flink toegenomen. De achterwielophanging is geschikt voor zware belading dankzij een starre as en bladveren. De stuurinrichting is een hydraulisch bekrachtigde tandheugel. De Pregio moet dankzij deze aanpassingen veel comfortabeler rijden en meer richting een personenauto neigen.

Eén dieselmotor

Voor de aandrijving levert Kia een 2.5 liter viercilinder turbodieselmotor die voldoet aan de Euro-3 normen en helaas nog niet aan de nieuwe en strenge Euro-4 normen waar veel moderne diesels al wel aan voldoen. De 2.5 liter motor verbruikt 8,9 liter diesel op 100 km. Dankzij de tot 70 liter vergrote brandstoftank heeft de Pregio een actieradius van bijna 800 km. Een echt prestatiewonder zal de Pregio niet zijn maar een topsnelheid van 142 km/h is haalbaar.

Goedkoop maar veel ruimte

De Pregio is leverbaar in één afmeting. Wel zijn er twee verschillende versies namelijk een Pregio Panel Van (gesloten cabine) en een Pregio met dubbele cabine (6-persoons). De nieuwe Pregio is leverbaar vanaf € 10.995,- voor de Panel Van is RS uitvoering, voor de GS moet € 500,- extra worden betaald. De dubbele cabine is leverbaar vanaf € 12.495,- en alleen in GS uitvoering. Voor airco moet € 700,- extra worden betaald. Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW en BPM. Zaken als elektrische ramen en centrale vergrendeling zijn standaard op alle Pregio´s met uitzondering van het basismodel.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties