Automultimedia

Compleet entertainmentsysteem: Pioneer AVIC-HD1BT

Compleet entertainmentsysteem: Pioneer AVIC-HD1BT

De nieuwe Pioneer AVIC-HD1BT is een compleet entertainmentsysteem dat gebruik maakt van een harddisk. Het systeem kan gebruikt worden voor navigeren, het afspelen van CD´s, DVD´s en MP3-bestanden en is voorzien van een Bluetooth-carkit.

Dubbel-DIN systemen zijn in opkomst. Een groot deel van de Europese auto’s ondersteunt tegenwoordig het inbouwen van een dubbel-DIN systeem. Het grote voordeel van een dergelijk systeem is het formaat van het scherm waarop veel meer informatie kan worden gegeven dan op een enkel DIN-systeem. Het systeem kan worden bediend middels het Touch Screen. Dankzij een anti-reflectie laag en anti-vingerafdruktechnologie blijft het scherm altijd goed leesbaar. Het systeem van Pioneer maakt gebruik van een harddisk. Hierdoor is het mogelijk om de AVIC-HD1BT in te zetten als een multimediaal systeem.

Navigeren
Uiteraard is de navigatiefunctie erg belangrijk geweest in de ontwikkeling van de AVIC-HD1BT. De navigatie bevat het eerste ‘intelligente herkenning’-systeem: het herkent herhaalde ritten en slaat ze op voor later. Pioneers 3D-gyrosensor en snelheidspuls-sensor positioneren het voertuig nauwkeurig, zelfs op plaatsen waar er weinig of geen GPS-ontvangst is. Routeberekening gebeurt snel en accuraat (met de optie om wegen die door verkeersopstoppingen geplaagd worden, te vermijden). Er is ook een database voor verkeerscamera’s beschikbaar. Het geeft een gedetailleerde weergave van de vaste locaties (inclusief de kant van de weg waar ze geplaatst zijn). Op het scherm kan de bestuurder uit zeven opties kiezen om de weg te tonen. In totaal bevat de database 26 landen. De “toeristenkaart-weergave” is uitgebreid tot 47 steden. De bestuurder kan inzoomen zodat de breedte van de weg, de grootte van gebouwen en opmerkelijke stadselementen accuraat weergegeven worden. De AVIC-HD1BT geeft tevens telefoonnummers van belangrijke punten: restaurants, hotels, benzinestations en winkels kunnen rechtstreeks gebeld worden via de Bluetooth verbinding.
 
Muziekbibliotheek
De harddisk is de kern van de muziekbibliotheek van het systeem en slaat cd’s op, waarbij een album in minder dan 20 minuten overgedragen wordt. Er zijn playlists (naam album, artiest en genre) en er kunnen vier persoonlijke lijsten aangemaakt worden. De Gracenote® database is reeds geïnstalleerd op de harddisk en bevat de gegevens van 250.000 van de meest populaire albums. Als een album niet in de database is opgenomen, worden de CD-tekstgegevens gebruikt, en als die niet beschikbaar zijn, kan de informatie manueel ingevoerd worden.
 
Communicatie
Koppelen met een Bluetooth telefoon is eenvoudig. De gebruiker kan tot 400 contactpersonen gebruiken en de bediening is kinderspel door het touch screen. Lijsten zoals gemiste oproepen, gemaakte oproepen, enz... zijn beschikbaar. De belkwaliteit is hoger dan bij standaard handsfree kits aangezien het gesprek door de luidsprekers van het voertuig wordt doorgegeven.
 
Entertainment
Zoals verwacht is de AVIC-HD1BT een echt entertainmentsysteem. Het vult de muziekbibliotheek aan met een DVD-videospeler, AM/FM radio, volledige iPod-bediening en de mogelijkheid om MP3/WMA-CD’s af te spelen. Bovendien kan via de video-ingang een externe bron zoals een DVB-T tuner of videocamera aangesloten worden. Er is eveneens een ‘dual zone’-functie beschikbaar. Zo kan de bestuurder bijvoorbeeld het navigatiesysteem gebruiken en naar muziek luisteren, terwijl de passagiers achterin een dvd-video op afzonderlijke schermen bekijken. Pioneers vermaarde MOSFET 50 versterker staat garant voor een goede geluidskwaliteit, terwijl de nieuwe “Ambient Sound Control” de plaatsing van stemmen en instrumenten optimaliseert (staging genoemd).

De gemiddelde verkoopprijs van de AVIC-HD1BT is vastgesteld op € 2699,-.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Compleet entertainmentsysteem: Pioneer AVIC-HD1BT
Redactie
Door Redactie

Zoeken