Alfa Romeo verlaagt de rente! Een Alfa Romeo Tonale rijden voor €325 euro per maand

Nu zakelijk financieren tegen 1,9% rente | Actie loopt t/m 23 september

Alfa Romeo verlaagt de rente! Een Alfa Romeo Tonale rijden voor €325 euro per maand Ontdek meer

Audi Q8

Wie de absolute top van het Q-gamma van Audi wil hebben, komt uit bij de Q8. Dit is de grootste, en meest luxe suv uit het Duitse Ingolstadt. Qua grootte is hij vergelijkbaar met de Q7. Echter heeft de Q8 een lange wielbasis, waardoor hij ruimer is. Door de aflopende daklijn krijgt de Q8 een sportieve uitstraling. Dit gaat echter iets ten koste van de bruikbaarheid. De snelle SQ8 en RSQ8 zijn er voor mensen die de sportieve aspiraties van de reguliere Q8 nog te summier vinden.

De Q8: Audi’s vlaggenschip

De Audi Q8 is de duurste suv van Audi. De auto is tevens duurder dan de welbekende A8. Dat maakt de Audi Q8 zwart op wit gezien hét vlaggenschip van Ingolstadt. Hoewel hij in de basis gelijkenissen vertoont met de Q7, biedt de Q8 van alles nét iets meer. Zo is de auto ruimer, sneller en luxer. Hij is bedoeld als sportieve suv. Ambities die hij met zijn krachtige motoren, Quattro-vierwielaandrijving en gespierde uiterlijk ongetwijfeld waarmaakt.

De Audi Q8 is sportief vormgegeven

In het ontwerp van de Q8 komen het beste van de suv en de coupé samen tot een krachtig geheel. Hoewel het uiterlijk niet bij iedereen in de smaak zal vallen, kan niemand ontkennen dat de Audi imposant is. De coupé-achtige daklijn voorziet de sportieve ambities van extra kracht, terwijl de enorme grille en geknepen koplampen de auto een agressieve blik geven. Indien gewenst kan de omlijsting van de grille in een contrasterende kleur worden geleverd. Dat maakt van de Q8 een opvallend en onmiskenbaar Audi.

Hoe is het Audi Q8 interieur?

Van binnen de is de auto luxueus en comfortabel. Mensen die een Audi Q8 kopen komen werkelijk niets te kort. Het smaakvol vormgegeven dashboard met verstopte ventilatieroosters, is van alle gemakken voorzien. Alle functies zijn te bedienden via de twee digitale MMI-schermen (Audi's multifunctionele info- en entertainmentdisplay) op de middenconsole. Het Audi Q8 interieur is daarnaast subliem afgewerkt, op een manier zoals alleen Audi dat kan.

Wanneer kwam de Q8 op de markt?

De Audi Q8 werd in 2017 als concept getoond op de autoshow van Detroit. Een jaar later, in 2018, kwam de productieversie op de markt. Deze was niet bijster anders dan de conceptversie. In 2019 kwamen de Audi Q8 pk-bommen op de markt: in de zomer van dat jaar stond de SQ8 bij de dealer, in het najaar volgde de RS Q8. Weer een jaar later ging de Audi Q8 elektrisch, met de komst van e-Quattro plug-in hybrides.

Het merk van de vier ringen schaaft zijn modellen meestal na een aantal jaar bij. Het ligt in lijn der verwachting dat Audi zijn topmodel binnenkort gaat bijpunten. Hierover heeft Audi echter nog helemaal niets vrijgegeven. Mocht er een facelift in de pijplijn zitten, dan betreft het vermoedelijk een iets ander uiterlijk voor de Audi Q8, kleuren en opties die nog niet eerder leverbaar waren, en een iets gewijzigd motoraanbod.

Wat kost een Audi Q8?

De goedkoopste Audi Q8 is de plug-in hybride versie. Prijzen voor deze auto beginnen liggen boven de 90.000 euro. Door zijn hogere uitstoot is de fossiele Audi Q8 prijs minder gunstig. Deze kost namelijk een paar duizend euro meer. Via Audi Financial Lease is deze uitvoering ook verkrijgbaar voor ten minste 1.000 euro per maand (gebaseerd op een looptijd van 48 maanden en een kilometrage van 10.000 per jaar). Het topmodel, de snelle RS Q8, kost ruim 200.000. Mensen die op zoek zijn naar een mooie Audi Q8 occasion doen er goed aan de tijd te nemen. Het aanbod aan tweedehands exemplaren is niet bijzonder groot, noch laag in prijs.

Welke versies zijn er zoal?

We schreven al over een plug-in hybride versie, én twee extra vlotte varianten. Maar er zijn nog meer uitvoeringen van de top-Audi. Om het overzicht te bewaren vind je hier alle actuele prijzen en specificaties.

Net als alle Audi’s is ook de Q8 leverbaar in meerdere uitvoeringen, welteverstaan de Pro Line, Pro Line Advanced en Pro Line S. Deze uitvoeringen bepalen het uiterlijk van de auto, maar ook welke zaken standaard zijn, en welke optioneel. De meest ‘eenvoudige’ versie is de Pro Line. De aanhalingstekens zijn hierbij van toepassing want al in deze versie ontbreekt het de inzittenden aan niets. De meest complete Audi’s Q8 zijn de de snelle SQ8 of RS Q8. Wie hiervoor kiest is verzekerd van alle luxe en opties.

Exclusieve Audi (Q8) verhalen

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken