Tests

VIDEO - Toyota Aygo X review: wie heeft er nou zitplek op de achterbank nodig?

VIDEO - Toyota Aygo X review: wie heeft er nou zitplek op de achterbank nodig?

Kleine autootjes zijn voor fabrikanten nauwelijks nog rendabel, aangezien de kosten om ze aan de veiligheids- en milieueisen te laten voldoen zo hoog zijn. Maar Toyota houdt stug vol en geeft de nieuwe Aygo gelijk wat cross-overtrekjes. Dat maakt de Aygo X een ontzettend leuk hatchbackje om te zien. Maar kun je er eigenlijk een beetje in zitten? Bekijk de Toyota Aygo X review van onze RTL Autowereld-collega's.

Maar ach, wie heeft er nou zitplek op de achterbank nodig? Bijna niemand. Want Toyota deed onderzoek naar het gebruik van de tweede zitrij en kwam er achter dat 95 procent van de Aygo-bezitters daar alleen boodschappen en andere spullen neerlegt. En sowieso, als je een gezin met grotere kinderen hebt, moet je niet in het a-segment zijn.

Toyota Aygo X maar liefst 23 centimeter langer dan voorganger

De nieuwe Toyota Aygo X heeft een 1,0-liter driecilinder motortje met 72 pk. Je kunt hem niet alleen bestellen met een handbak, maar ook met CVT-automaat. Het wagentje staat op het platform van de Yaris en Yaris Cross en is liefst 23 centimeter groter dan zijn voorganger, met een 9 centimeter langere wielbasis.

Het interieur is er flink op vooruitgegaan. In het midden van het dashboard zit een groot multimediascherm van 9 inch. De Aygo X heeft Apple CarPlay en Android Auto. Ook op veiligheidsgebied is Toyota heel gul. Je hoeft bijvoorbeeld niet bij te betalen voor adaptieve cruisecontrol (met spoorassistent), verkeersbordherkenning en automatisch grootlicht.

Altijd op de hoogte blijven van onze rij-impressies en tests?

Meld je aan voor onze Auto Review-nieuwsbrief.

Vanafprijs van net geen 16.000 euro voor de nieuwe Aygo X

De Toyota Aygo X gaat echter niet met je mee voor een prikkie. Voor de standaardversie moet je ten minste 15.995 euro op je rekening klaarzetten. En dan nog is er een grote kans dat je je banklimiet vanuit de showroom gaat verhogen, want voor een ingebouwd infotainmentsysteem moet je bij de Aygo X Play zijn (17.595 euro).

De voordeligste Toyota Aygo X private lease-aanbiedingen op een rij? Ga naar Lieverprivatelease.nl.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken