Overige

Drie van de beste 3D geprinte auto’s

Drie van de beste 3D geprinte auto’s

Dankzij additive manufacturing zijn 3D geprinte auto’s inmiddels werkelijkheid geworden. Dergelijke voertuigen die geproduceerd kunnen worden door een 3D print service bieden kosteneffectieve, milieuvriendelijke, lichtgewicht oplossingen voor de automobielindustrie. Op het moment zijn deze auto’s nog niet overal verkrijgbaar, maar dit zal naar alle waarschijnlijkheid niet heel lang meer duren. In de nabije toekomst zullen de auto’s die mogelijk 3D geprint worden met behulp van een techniek genaamd SLS verkrijgbaar en toegankelijk worden voor de meeste mensen. Mogelijk zal dit al gebeuren met de voertuigen die je in dit artikel kunt vinden.

uBox

Deze conceptwagen is ontwikkeld door Toyota en het International Center for Automotive Research van Clemson University. Het heeft een modulair 3D geprint interieur en het idee is dat het in de toekomst mogelijk zal zijn om de componenten van het interieur aan te passen. Hierbij kun je onder andere denken aan de deurbekleding, dashboardonderdelen en luchtroosters. uBox heeft een vlakke vloer. Hierdoor kunnen de stoelen op verschillende manieren worden verplaatst, wat de functionaliteit benadrukt. Bovendien heeft Toyota aangegeven dat het van plan is een online hub op te zetten waar toekomstige uBox rijders hun 3D printbare ontwerpen kunnen delen met anderen.

Divo

Bugatti, de Franse fabrikant van luxeauto's, onthulde nog niet eens zo lang geleden zijn nieuwste raceauto, wat de Divo was. Het is samengesteld uit veel 3D geprinte componenten, waar onder meer de achterlichten en de grille voorbeelden van zijn. Op het gebied van additive manufacturing heeft Bugatti al veelbelovende resultaten laten zien in het verleden. Een paar maanden eerder presenteerde het merk namelijk een van de grootste 3D geprinte remklauwen, wat 40% lichter is dan zijn vorige gewicht. Het bevat ongeveer 44 3D geprinte onderdelen die ook helpen bij het benadruken van de esthetiek van de auto van Bugatti.

LSEV

De LSEV is een elektrische auto die 7,5 duizend dollar kost. Het werd aangekondigd om uit te komen in 2019 en zal worden gelanceerd in zowel de Aziatische als de Europese markt. Het zou het spel in de auto-industrie kunnen veranderen, aangezien het niet alleen elektrisch is, maar ook nog eens betaalbaar is en binnen drie dagen in 3D kan worden geprint. Deze auto is een samenwerking tussen XEV en Polymaker. De LSEV is wel een vrij kleine auto, hij weegt namelijk maar 450 kg. Ook kan het niet echt snel rijden, de topsnelheid is dan ook maar 70 kilometer per uur.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken