Drie tips om veilig een auto in te kunnen pakken

Drie tips om veilig een auto in te kunnen pakken

Op vakantie gaan. Menig Nederlander neemt hiervoor het vliegtuig. Toch doet lang niet iedereen dit. De auto wordt immers ook regelmatig ingezet om de vakantiebestemming te bereiken. Je wilt dan natuurlijk wel al je bagage mee kunnen nemen.

Dit geldt voor de rugzak waar je eten en drinken in hebt gestopt voor onderweg, maar ook voor de laptoptas waarin je je laptop hebt opgeborgen zodat je ook op vakantie nog even je mail kunt checken. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de koffers, want ook die zul je in de kofferbak willen stoppen. Het is hierbij zeker van belang dat je de auto veilig inpakt. Uit deze video van de ADAC, wat de Duitse variant van de ANWB is, blijkt wel hoe belangrijk dit is. Met de onderstaande tips is het mogelijk om ook die rugtas heren nog veilig mee te kunnen nemen in je auto.

Die zware rugzak moet onderin de kofferbak

Als je bezig bent met het inpakken van de auto dan moet je ervoor zorgen dat de zwaardere spullen onderin de kofferbak gelegd worden. De auto moet namelijk bodemzwaar gemaakt worden. Het liefst zet je deze items bij het inpakken van je vierwieler ook nog eens zo dicht mogelijk tegen de rugleuning van de achterbank aan. Hierdoor kunnen de zware koffers, maar ook tassen, niet naar voren schieten als je onverhoopt een noodstop moet maken. Je kunt de achterbank dan dus eigenlijk zien als een barrière voor de zware bagage. Niet alleen om deze reden is het verstandig om dit te doen. Het zorgt er namelijk ook voor dat het zwaartepunt van de auto lager komt te liggen. Hierdoor zal het voertuig dus een betere wegligging hebben. Hij zal daarnaast ook een stuk minder heftig reageren als je geraakt wordt bij een ongeluk.

Gebruik een bagageplank over de laptoptas

Naar alle waarschijnlijkheid zal je grote auto voor de hele familie ook een hoedenplank hebben in de kofferbak. Lang niet altijd kan dit nog dicht als je de auto in hebt gepakt met bagage. Dit is met name het geval als je tijdens de vakantie gaat kamperen. Je zult immers dan nog meer spullen mee moeten nemen. De hoedenplank gaat er dan af zodat je kunt stapelen, wat een gevaarlijke manier is om een auto in te pakken. Bij een noodstop zal alles dat boven de rugleuning van de achterbank ligt vliegen door de auto. Het is daarom slim om een bagagenet te gebruiken in je auto. Je kunt zo’n product al vanaf 25 euro kopen en het zal ervoor zorgen dat de koffers en tassen niet door de auto heen gaan vliegen terwijl het wel mogelijk is om de auto tot het plafond te vullen in de kofferbak.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Leg geen rugtas heren neer op de achterbank

Mogelijk nemen je kinderen inmiddels de achterbank in, maar het zou kunnen dat je toch nog wat ruimte hebt om nog wat koffers en tassen er neer te leggen. Dit moet je zeker niet doen! Alles wat op de achterbank ligt kan immers bij een ongeluk losschieten, waarna het door de hele auto heen zal vliegen met alle gevolgen van dien. Toch kun je alsnog wel de ruimte achter de voorste stoelen gebruiken om bagage mee te nemen op vakantie. Naar alle waarschijnlijkheid passen er namelijk nog wel wat spulletjes bij de voetenruimte voor de achterbank. Hier kun je bijvoorbeeld die laptoptas neerleggen, maar je kunt er ook een voetbal of extra schoenen opbergen. Bovendien is dit een perfecte plaats voor een koelbox, wat natuurlijk heel handig is tijdens de reis.

Heb je een visum nodig voor je reis?

Ga je op vakantie naar het buitenland, controleer dan goed of je een visum nodig hebt. Voor de meeste landen in Europa hoeft dat niet, maar daarbuiten moet dat vaak wel. Het aanvragen van een visum kan een ingewikkelde, tijdrovende klus zijn, maar gelukkig kun je online terecht voor hulp. Een visum aanvragen doe je gemakkelijk en goedkoop via Visumbuitenland.nl.  

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties