Overige

De 10 films waarin de meeste auto's sneuvelen

We zijn er dol op. FIlms waarin een auto een belangrijk onderdeel is van de verhaallijn. Maar bij sommige films spelen auto's een aanzienlijke rol, echter doet die wel voor menig autoliefhebber pijn. Ze worden ingezet als decor, waarbij explosies en vliegende onderdelen eerder regel dan uitzondering zijn. Maar bij welke films moet je het vaakst je ogen dichtknijpen? Wij hebben een top 10 samengesteld. Waarschuwing! Onderstaande beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

1. Transformers 3

1. Transformers 3

De regisseur die bijna het bekendst is om zijn liefde voor explosies staat op de hoogste trede. Zijn naam? Micheal Bay. In de Transformers-reeks sneuvelen vele auto's, maar deel 3 zet de toon. Niet minder dan 532 auto's vinden hun weg naar het kerkhof.

2. Matrix Reloaded

2. Matrix Reloaded

Voor deze film leverde General Motors 300 auto's uit, maar kreeg ze niet meer terug. Eén voor één waren ze rijp voor de schroothoop.

3. Fast Five

3. Fast Five

Je zou denken dat bij de Fast and Furious juist goed wordt gezorgd voor de tuningobjecten. Nou, naarmate de opvolgers kwamen werd dit steeds minder. In deel 5 sneuvelden namelijk 260 auto's. Waaronder enkele zeer begeerlijke modellen.

4. The Junkman

4. The Junkman

De meest onbekende film met de meeste crashes. Tot het samenstellen van deze lijst hadden wij er tenminste nog nooit van gehoord. Maar de titel spreekt boekdelen. 150 bolides, minstens, zijn tijdens het filmen verwezen naar de eeuwige jachtvelden.

5. A Good Day To Die Hard

5. A Good Day To Die Hard

Laten we maar niet ingaan over of deze film de naam verbetert of niet, destructief was hij zeker. 132 auto's, waaronder meerdere 7-series en een Boxster die het moesten vergelden. Niet de minste zou je denken, en dat klopt. De kosten voor al deze actie? 9,6 miljoen euro.

6. G.I. Joe: The Rise of the Cobra

6. G.I. Joe: The Rise of the Cobra

Een klassieke Hollywood-film. Bomvol 'spanning' en explosies. Over de top is niet gek genoeg. Tijdens en tussendoor al deze actie wist de regisseur 112 auto's de vernieling in te helpen.

7. Blues Brothers

7. Blues Brothers

Waarschijnlijk herinner je na enkel de naam de scene al. Anders geeft de foto een goede indicatie. Alleen al tijdens de grote achtervolging werden 60 politieauto's afgeschreven. Tegen de tijd van de aftiteling zijn 103 auto's heengegaan.

8. Gone in 60 Seconds

8. Gone in 60 Seconds

Het origineel uit 1974 kostte 93 auto's het leven. Interessant feitje: Regisseur en producer Halicki reed zelf in 'Eleanor' en raakte eveneens met 160 km/h een auto, waarna hij een lantaarnpaal raakte. Dit shot zit zelfs in de film!

9. Bullit

9. Bullit

De groene Mustang met zwarte striping. Zo herkenbaar, en dan nog het blonde haar van autoliefhebber in hart en nieren Steve McQueen achter het stuur. Als je niet constant naar de Ford loopt te kijken en kwijlen, zal je opvallen dat meer dan 80 bolides rijp waren voor de schroot.

10. Ronin

10. Ronin

Een film met een epische achtervolging. Regisseur John Frankenheimer was zelf amateurcoureur en riep de hulp in van 300 stuntrijders en ex Formule 1 coureur Jean-Pierre Jarier. Dit resulteerde in een acht minuten durende achtervolging. In totaal werden 80 auto's afgeschreven.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken