Spyshots

Nieuwe Skoda Octavia RS betrapt

Nieuwe Skoda Octavia RS betrapt

Je weet het nooit in deze bange CO2-tijden, maar het bewijs is daar. Ook van de nieuwe Skoda Octavia komt weer een snelle RS-versie. Onze paparazzi betrapten de Octavia RS in de Alpen en signaleerden goed nieuws voor caravan liefhebbers ...

De vorige keer dat onze spionagefotografen de nieuwe Skoda Octavia voor hun lens kregen, was-ie bijna naakt. Maar dat was een huis-tuin-en-keukenversie. Nu hebben ze de sportieve Octavia RS gespot. Helaas zit-ie een stuk dikker in het camouflagemateriaal dan zijn bescheidener broer. Toch zien we dat deze Octavia Combi een wat agressiever uiterlijk krijgt, en dus moet het wel de RS zijn.

Dat blijkt onder meer uit de glimmende dubbele uitlaat, de grote wielen en de aangepaste voorbumper. Onder in de neus zijn flinke luchtinlaten zichtbaar, verder ligt de carrosserie van deze Skoda Octavia RS Combi dichter bij het asfalt. Verder lijken de zijskirts ook wat geprononceerder.

Octavia RS als caravan trekker

Nog even over die uitlaten: met pijpen aan weerszijden doet de Skoda Octavia RS het duidelijk anders dan zijn 'naamgenoot' van Renault. Bij de Renault Mégane RS die we gisteren betrapten, zagen we immers - net als bij de huidige - één centrale pijp. Dat staat stoer, maar maakt het trekken van een caravan - of een trailer met een racekart - onmogelijk. Wat dat betreft hoeven Skoda-liefhebbers met een groot pk-hart én een caravanpassie niet bevreesd te zijn. Midden tussen die twee glimmende stortkokers van de nieuwe Octavia RS past met gemak een trekhaak. Sterker nog, die zit er ook, want de Skoda-technici waren bezig om de caravan-skills van de auto in de bergen te testen

Hoeveel vermogen krijgt de Skoda Octavia RS?

Aanvankelijk werd gespeculeerd dat de nieuwe Skoda Octavia RS - waarvan zowel een vijfdeurs hatchback als een Combi komt - wel eens tegen de 300 pk zou kunnen krijgen. Net als - daar is-ie weer - de Renault Mégane RS. Maar nu doen weer geruchten de ronde dat Skoda het houdt bij de 245 pk die de het huidige model ook al uit de 2,0-liter TSI-motor peurt. Daarmee gaat-ie in minder dan 7 tellen van 0-100 km/h. We noemen het nog maar even: dat is dezelfde motor die in de Volkswagen Golf GTI en Volkswagen Polo GTI dienstdoet. Alleen is het vermogen bij de Polo GTI teruggeschroefd naar 220 pk. Daarnaast komt er waarschijnlijk ook een dieselvariant van de Octavia RS, maar we verwachten niet dat die naar Nederland komt.

Voor hoeveel pk's de Skoda-ingenieurs uiteindelijk kiezen, zal voor een groot deel afhangen van het verbruik. Om dit te beteugelen, staan diverse hulpmiddelen klaar en waarschijnlijk is de stroomlijn ook verbeterd. Wordt vervolgd!

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nieuwe Skoda Octavia RS betrapt
Nieuwe Skoda Octavia RS betrapt
Nieuwe Skoda Octavia RS betrapt
Nieuwe Skoda Octavia RS betrapt
Nieuwe Skoda Octavia RS betrapt
Nieuwe Skoda Octavia RS betrapt
Nieuwe Skoda Octavia RS betrapt
Redactie
Door Redactie

Zoeken