Lifestyle & design

Ferrari gaat de ruimte in

Ferrari gaat de ruimte in

Stel je voor; je werk is het tekenen van Ferrari's en terwijl je zomaar wat aan het schetsen bent, krijg je het idee om een ruimteschip te ontwerpen. LaFerrari-designer Manzoni ging ermee aan de slag, en zie hier het resultaat.

Een Ferrari herken je meteen. Hij is strak gelijnd en laag, futuristisch en waanzinnig snel. Net een UFO op wielen dus. En dat moet ook hoofddesigner Flavio Manzoni gedacht hebben toen hij na de LaFerrari en FXX K een vliegende schotel ontwierp. 'Dit begon allemaal als een grap', zegt hij over zijn tekeningen.

Waar hadden we dat nu weer nog gezien?

Sinds zijn vroege jeugd is Manzoni gefascineerd door UFO's en science fiction - 'Flash Gordon', '2001 - A Space Odyssey', 'Blade Runner'. Daar haalde hij zijn inspiratie voor de Ferrari-schotel vandaan. Als klein kind al zat hij altijd op het terras van zijn ouders en stelde zich voor hoe het zou zijn als daar buitenaardse wezens zouden landen. Helaas voor hem zijn die nooit komen opdagen. En dus ontwierp hij maar zijn eigen UFO. Je ziet onmiddellijk de overeenkomsten met de auto's die hij ontwierp voor de Italianen. De frontspoiler bijvoorbeeld of zijn agressieve en toch elegante vorm.

There's something out there

De hoop om op een dag marsmannetjes te ontmoeten, heeft Manzoni nog niet opgegeven. 'Ik denk dat er daarboven leven is, min of meer ontwikkeld. Maar het is moeilijk daar iets van op te vangen. Het zou toch kunnen dat ze al tussen ons geleefd hebben, zoals de eerste Europeanen toen ze Amerika ontdekten, en toen zijn teruggekeerd?' De Ferrari-designer heeft in ieder geval al de schetsen klaar om ze in een geschikt ruimtevoertuig te kunnen volgen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Ferrari gaat de ruimte in
Ferrari gaat de ruimte in
Ferrari gaat de ruimte in
Ferrari gaat de ruimte in
Ferrari gaat de ruimte in
Ferrari gaat de ruimte in
Ferrari gaat de ruimte in
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers