Lifestyle & design

MINI heeft z'n eigen Google Glass

MINI Augmented Vision

Nu de tumult rond de Google Glass op een lager pitje is gezet, trekt MINI zelf de stoute schoenen aan rond het florerende fenomeen interactive eyewear. Dit is de MINI Augmented Vision, een conceptuele bril die officieel wordt gepresenteerd op de Shanghai Auto Show.

Wie MINI zegt, heeft het eigenlijk al lang niet meer enkel over auto's. MINI is intussen uitgegroeid tot een heus lifestylemerk dat (nabije) trends op de voet volgt, ongeacht de producten die daaraan kleven. En een interactieve bril – waarmee Google het voortouw nam, maar ook de opkomst van de virtual reality-bril een aandeel in heeft – is er daar één van.

High-tech

De Glass van de Amerikaanse internetgigant is op een laag pitje komen te staan omdat deze bij nader inzien nog niet voldoende gerijpt is voor consumentenproductie. Ook de zogenoemde Augmented Vision van MINI bevindt zich nog in een conceptfase, maar de functies ervan (die weliswaar nog in ontwikkeling zijn), zijn zonder meer veelbelovend.
Samen met chipfabrikant Qualcomm heeft MINI zoal gewerkt aan een interactief brilsysteem dat enigszins doet denken aan het inmiddels vertrouwde head-up display in auto's. De MINI Augmented Vision kan belangrijke rij-informatie alsook navigatiefuncties pal in het zicht van de drager projecteren en uiteraard blijft die informatie zichtbaar terwijl het overige verkeer van alle kanten in de gaten wordt gehouden.

X-Ray View
MINI beweert dat de voorgeschotelde informatie van de Augmented Vision de drager niet afleid van het overige verkeer. Enigszins lastig te geloven is dit wanneer er melding wordt gemaakt van een ingekomen tekstbericht. Het bericht zelf wordt gelukkig hardop voorgelezen zodat de ogen op de weg gericht kunnen blijven.
Ronduit gaaf is de ingebouwde X-Ray View-functie à la de 360 Virtual Urban Windscreen van Jaguar. Overigens is het ook met de MINI Augmented Vision enkel mogelijk 'door' A-stijlen en deuren heen te kijken. En dan is er nog Augmented Parking, een directe kijkhulp bij het inparkeren. Hiervoor krijgt de trouwens bijzonder groot uitgevallen MINI-bril de omgeving naast de auto doorgespeeld via de camera's in de buitenspiegels.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
MINI Augmented Vision
MINI Augmented Vision
MINI Augmented Vision
MINI Augmented Vision
MINI Augmented Vision
MINI Augmented Vision
MINI Augmented Vision
MINI Augmented Vision
MINI Augmented Vision
MINI Augmented Vision
MINI Augmented Vision
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers