Recordverkopen! Nu al meer campers verkocht dan in heel 2020

Recordverkopen! Nu al meer campers verkocht dan in heel 2020

De verkoop van campers en caravans gaat door het dak. De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat mensen op vakantie liever dichter bij huis blijven. Ze zijn op zoek naar vrijheid, maar willen geen voorzieningen delen met andere mensen. En dan is een camper of caravan ideaal.

Tot en met 31 juli zijn in Nederland 6594 nieuwe caravans geregistreerd. Dat is 29,3 procent meer dan in de eerste zeven maanden van 2020. Tweedehands caravans zijn populairder. Voor het eerst in tien jaar werden er door de vakhandel meer dan 10.000 exemplaren verkocht: 10.045 (plus 9,6 procent). Particulieren onderling verhandelden nog eens 23.000 gebruikte caravans (plus 16 procent). 

Nu al absoluut verkooprecord voor campers

Uit cijfers van de Bovag, Kampeer en Caravan Industrie (KCI) en RDC blijkt verder dat de verkoop van nieuwe campers het niveau van heel het jaar 2020 al heeft geëvenaard. Tot en met 31 juli werden 2394 kampeerauto's op kenteken gezet (plus 32 procent), dus kunnen we er zeker van uitgaan dat dat aantal inmiddels boven de 2412 van 2020 is uitgekomen. En dat is een absoluut verkooprecord. Op de tweedehandsmarkt werden nog eens 23.303 kampeerwagens extra verhandeld.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.


Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties