Deze onduidelijke krabbel is het nieuwe Kia-logo

Deze onduidelijke krabbel is het nieuwe Kia-logo

Heeft K&N-luchtfilters een nieuw, hip logo? Nee, dit is het kersverse Kia-beeldmerk. De oude vertrouwde ovaal, met daarin het woord Kia, is met pensioen gestuurd. 

Het oude logo - hoe simpel ook - was meteen herkenbaar. Naar het nieuwe moeten we echt even beter kijken, want als je er vlug een blik op werpt, lijkt er KN te staan. Kia heeft het embleem, naar eigen zeggen, ontwikkeld om op een geschreven handtekening te lijken. "De ritmische, ononderbroken lijn weerspiegelt de toewijding van Kia om momenten van inspiratie te brengen, terwijl de symmetrie vertrouwen uitstraalt", is de uitleg. "De naar boven reikende elementen van het logo belichamen de hoge ambities van Kia voor niet alleen het merk zelf maar ook om klanten het beste te bieden." U mag dat geneuzel meteen weer vergeten. 

Tip
Viaplay aanbieding: bekijk Formule 1 met 20% korting
Viaplay aanbieding: bekijk Formule 1 met 20% korting

Abonneer je nu en start met streamen van sport, films en series

Kia verrast niet langer, maar inspireert

Kia heeft zijn nieuwe logo in ieder geval op een spectaculaire manier onthuld. In de stad Incheon, Zuid-Korea, werd niet alleen een groots vuurwerk afgestoken, maar beelden eveneens maar liefst 303 drones het beeldmerk in de lucht uit. Erbij hoort trouwens een nieuwe wereldwijde slogan: 'Movement that Inspires'. En om te testen hoe goed dat soort slogans blijven hangen, geven we jullie een paar tellen om de oude slogan van Kia op te rakelen uit jullie geheugen. Wat was het? Roept u maar. Ja? Nee? Er gaat geen belletje rinkelen? Het was: 'The Power to Surprise'.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Remco Slump
Door Remco Slump

Voormalig redacteur van Auto Review. Liep in 2005 stage bij het autoblad dat hij als kind las en bleek best een potje te kunnen schrijven. Heeft dringend een hoger salaris nodig, aangezien youngtimers uit de 90s en 00’s akelig duur zijn geworden. Kwijlt zonder schaamte als er een BMW 850CSi langsrijdt. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties