Hardere vering en meer bergruimte voor politie-Mercedessen

Politie-agenten die klaagden over de te zachte vering van de Mercedes B-klasse, moeten niet meer zeuren. Mercedes heeft het onderstel van de politiewagens aangepast en ook is er extra bergruimte voor het dienstwapen van de dienders gecreëerd.

De belangrijkste klacht was dat het onderstel van de Mercedes B-klasse (van de vorige generatie) te week was. Dat uitte zich vooral bij spoedjes in de bebouwde kom, waarbij de agenten met hoge snelheid verkeersdrempels moesten trotseren. Daarbij schuurde de auto soms met zijn buik en andere laag liggende onderdelen over het wegdek.

Middenconsole B-klasse versmald

Het gebrek aan bergruimte heeft Mercedes opgelost door de middenconsole te versmallen. Hierdoor kunnen de agenten hun dienstwapen nu wél goed kwijt. Een hele opluchting voor de surveillerende politiemannen- en vrouwen. Nu hoeven ze onderweg niet meer de hele tijd noodgedwongen met hun knuppel en pistool te spelen.

Betere verlichting

Een derde dingetje waarover werd geklaagd, betrof de werkverlichting op het dak. Deze bleek onvoldoende om bij nacht en ontij dieven, wildplassers en ander gespuis mee op te sporen. Een verbeterde verlichting moet ook dit probleem uit de weg ruimen.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Volgens de korpsleiding is met de updates aangetoond dat de klachten van het personeel serieus zijn opgepakt. Met ons vraagt de leiding zich wel af hoe serieus de betrokken proefpersonen het testen van de B-klasses heeft opgevat vóórdat de ze werden besteld. Overigens wordt niet vermeld of de vastgelijmde schakelflippers ook zijn losgeweekt.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties